Nikola Čeko

Migranti imaju uhodanu rutu preko srpskog sela Tiškovac do Hrvatske

  • 15.02.2019. 13:50

Opština Bosansko Grahovo ima velikih problema sa migrantima, a samo u posljednjih sedam dana prijavljeno je nekoliko provala u kuće na području koje graniči sa Hrvatskom, rekao je Srni vršilac dužnosti načelnika ove opštine Nikola Čeko.

"Migranti preko Bosanskog Grahova, tačnije srpskog sala Tiškovac, pokušavaju da pređu u susjednu Hrvatsku. Na tom potezu su u posljednih nekoliko dana prijavljeni slučajevi provala u kuće u kojima niko ne živi", naveo je Čeko.

Prema njegovim riječima, sumnja se da neko od lokalnog stanovništva organizovano dovozi migrante na područje opštine Bosansko Grahovo.

"Neko ih organizovano dovozi, a migranti imaju uhodanu rutu i tačno znaju kuda i kako najlakše mogu doći do Hrvatske, a to je upravo srpsko selo Tiškovac na samoj granici", rekao je Čeko.

Stanovnik Bosanskog Grahova Zoran Đurica rekao je Srni da je zabrinut zbog prisustva migranata sa kojima se mještani ove lokalne zajednice svakodnevno susreću.

"Migranti provaljuju u napuštene kuće, tačnije u kuće čiji vlasnici žive u inostranstvu. Grahovo je mala opština, smatram da je ovo problem bezbjednosti lokalnog stanovništva", kaže Đurica.

Portparol MUP-a Livanjskog kantona Ivica Vrdoljak rekao je Srni da je sinoć na području Bosanskog Grahova pronađeno jedno lice iz Irana (28).

Prema njegovim riječima, migranti se prijavljuju Kancelariji za strance, odakle se upućuju u prihvatni centar.

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.