Direktor RUCZ

Međed za ATV: Spremni smo da reagujemo u svakom trenutku

  • 13.05.2019. 17:44

Građani ne trebaju strahovati od poplava poput onih iz 2014. godine, rekao je Mile Međed, direktor Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske u emisiji "Širom Srpske" Alternativne televizije.

"Održan je treći koordinacioni sastanak kojim je predsjedavao predsjednik Vlade Republike Srpske, zajedno sa određenim brojem ministara, što govori da je Vlada krajnje ozbiljno shvatila ovaj najavljeni problem", istakao je Međed.

Svi subjekti koji imaju dodira sa padavinama su bili na sastanku, od Republičkog hidrometeorološkog zavoda, preko Voda Srpske, nadležnih ministarstava, direktora HE Bočac, do Republičke uprave civilne zaštite.

"Predsjednik Vlade je konstatovao da situacija nije alarmantna kao što je izgledala na početku, i da je u potpunosti je pod kontrolom", kazao je Međed.

Ono što se sinoć desilo u Prijedoru, Novom Gradu i Čelincu je nešto što nije moglo biti branjeno, jer se radi o bujičnim potocima koji samo za 2-3 sata narastu i pričine veliku štetu, izjavio je Međed. Dodaje da se nakon nekoliko sati voda povukla.

Angažovani su svi subjekti po lokalnim zajednicama koji mogu da zaštite ljude i materijalnu imovinu od poplava, uvjerava prvi čovjek Republičke uprave civilne zaštite.

Međed podsjeća da Republika Srpska od 2016. intenzivno radi na opremanju i obučavanju specijalizovanih jedinica RUCZ koje su u svakom trenutku spremne da se stave na raspolaganje širom Republike Srpske.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм