Milan Radišković

Medicinski fenomen u Doboju - srce na desnoj strani

  • 13.03.2021. 21:34

Milan Radišković iz Ljeskovih Voda kod Doboja rijedak je medicinski fenomen. Umjesto na lijevoj, njegovo srce nalazi se na desnoj strani tijela. Ništa mu to nije smetalo u životu jer je Milan uveliko zagazio u sedmu deceniju.

Da ima srce na desnoj strani Milan Radišković nije znao sve do 19. godine. Otkrili su mu to, kaže, na ljekarskim pregledima, tokom regrutacije za vojsku.

- Sjećam se, došao kući, pričam ocu i majki, oni se zapanjili, kažu da to nije moguće. Rekoh "moguće je, srce je na desnoj strani, jetra, slezena i slijepo crijevo, sve obrnuto"  - priča Milan.

U vojsku su ga primili, odslužio je 15 mjeseci bez problema. Zaradio je penziju, zdravlje ga je služilo, ali svaki put kod ljekara ista priča.

- Kad se radi ultrazvuk abdomena ne mogu se snaći, kažu "šta je ovo, nešto nije u redu". Trebam produžiti vozačku dozvolu, odem na pregled, doktor gleda, stavlja slušalicu i kaže "nema ništa, jesi li ti živ?". Rekoh mu da proba sa druge strane da posluša, on kaže "Milane ti ćeš se naživjeti dobrog života koliko ja vidim" - priča on.

Milan gazi sedamdesetu, a sa suprugom Zagorkom u braku je 48 godina. Srce je, priča baka, našla od prve, ali da je na krivoj strani saznala je, kaže, tek kad se udala. Tada je, šali se, već bilo kasno da se predomisli.

- Svi kažu on će živjeti 100 godina. Rekoh - nek` živi i bolje je - kaže Zagorka.

Srce na desnoj strani Milanu nije pravilo nikakve probleme. Na čuđenje okoline odavno je navikao, pa čak i ljekara kojima je uvijek morao da skreće pažnju da mu srce nije tamo gdje ga traže.

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.