Medicinska škola u Doboju uskoro dobija sportsku dvoranu

  • 20.10.2020. 19:40

Učenici Medicinske škole u Doboju uskoro će dobiti prostor za časove fizičkog vaspitanja. Radovi na dvorani, koju su generacije priželjkivale, su u zvaršnoj fazi.

Gradnja se finansira sredstvima Vlade Srbije, u iznosi od 200.000 evra. Grad je riješio imovinsko pravne odnose, izdali su građevinsku dozvolu i izdvojiće novac za ostatak radova.
 
"Svakako i za drugu fazu, u toku je tender raspisan je za završne radove kako bi ona bila u funkciji učenicima medicinske škole, tu drugu fazu je planirnao da finansiramo iz budžeta grada", rekao je Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja.
 
U drugoj fazi sportska sala trebalo bi da bude povezana sa školom. Kroz projekte, škola je već obezbijedila strunjače, lopte i ostalu sportsku opremu. 

"Ostatak, svlačionice i toaleti, povezivanje hodnika sa našom školom, gdje bi učenici direktno išli u fiskulturnu slau, treba grad Doboj", istakla je Milena Jović, direktorica medicinske škole.
 
Do tada đaci i profesori rade u učionici, ili na otvorenom. Tako teško mogu da ispoštuju plan i program rada. 

"Trudimo se da održimo što ozbiljnije nastavu i akcenat stavljamo na nekom zdravom razvoju naše djece, a plan i program onaj minimum koji moramo da ispunimo mi ispunjavamo", naglasio je Ljubiša Ristić, profesor fizičkog vaspitanja. 

Sa novom dvoranom, moći če da planiraju ozbiljan rad. Đaci više neće morati da pješače do Stadiona sportskih igara, gdje su povremeno imali čaasove. 

"I pješačenje ali i sam uslovi rada tamo, ne da nisu povoljni, nego kada je hladno, onda je hladno i mi mormao biti u majicama kratkih rukava", rekla je Teodora Spasojević, učenica. 

Sve bi trebalo da bude završeno u ovoj školskoj godini. Radovi su počeli prije dvije godine, ali ih je usporilo rješavanje imovinskih odnosa, jer je na parceli bilo više vlasnika.