Ministar i predstavnici sindikata se dogovorili

Medicinarima dvije zaostale plate početkom januara

  • 26.12.2018. 19:23

Dvije zaostale plate, novembarska i decembarska, biće isplaćene u prvoj sedmici januara. To je radnicima kasindolske bolnice u Istočnom Sarajevu obećao ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Alen Šeranić. Dogovor sa predstavnicima štrajkačkog odbora postignut je za samo sat vremena. 

“Tako da smo se dogovorili da sa početkom januara, prva sedmica, 4. je petak, obezbjedimo novembarske i decembarske plate kako bi ritam isplata plata vratili u normalan režim, i dogovorili smo se za isplate naknada i isplatu poreza i doprinosa koji ćemo rješavati u paketu za sve zdravstvene ustanove u okviru Vlade RS,“ rekao je Šeranić.

“Dogovorili smo se da sve tranše budu isplaćene do 5. u mjesecu, tokom 2019.godine. Dogovorili smo se da ćemo u skladu sa dogovorom sa doktorom Bogdanićem do 15. februara 2019. početi pregovore sa predstavnicima Vlade i Ministarstva zdravlja oko neisplaćenih doprinosa, kojih ima preko osam godina,“ kaže Tatjana Jovičić, predsjednik Štrajkačkog odbora u Bolnici Istočno Sarajevo.

Radnici čekaju i da vlada imenuje novog direktora bolnice. Dosadašnji direktor Goran Todorović podnio je ostavku prije petnaest dana. 

“Mi smo razgovarali u unutar Vlade oko novog direktora Bolnice. Trebaju tu da se završe određena usaglašavanja, prijedlog postoji, ali hajde da nakon imenovanja novog direktora Vlada obznani ko će to biti,“ kaže Šeranić.

Kako ATV nezvanično saznaje, najozbiljniji kandidat za direktora je Nebojša Šešlija, odbornik SNSD-a u Skupštini opštine Istočna Ilidža. Ko god dođe na mjesto prvog čovjeka bolnice imaće rok do marta da preseli odjeljenja u novoizgrađenu bolnicu i stavi je na raspolaganje građanima sarajevsko-romanijske regije, poručio je ministar.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    Бизнис клуб (Р)