"S ljubavlju hrabrim srcima"

Mališani iz Teslića pozivaju na humanost

  • 15.12.2019. 20:30

I mališani iz teslićkog vrtića “Palčić” pozivaju na humanost. I oni su dio velike akcije "S ljubavlju hrabrim srcima".

Svojim crtežima djeca će prenijeti ljubav i pažnju drugarima koji će boraviti u jednom od dva dnevna centra za djecu sa smetnjama u razvoju u Trebinju i Banjaluci, za čiju izgradnju će se prikupljati sredstva 22. decembra na donatorskoj večeri. Podršku vršnjacima, osim crtežima, pružili su i stihovima. 

"Više me ne boli glava jer znam dječija prava koja meni pripadaju, veliki mi značaj daju. Ako želiš poštovanje u životu, blagostanje, ponašanjem poštuj druge i živjećemo svi bez tuge. Dobrota se nalazi u srcima ljudi", poručili su mališani.

Svi koji na neki način mogu doprinijeti velikom humanitarnom projektu trebaju to i učiniti, poručuju iz Teslića. 

"Velika nam je čast što smo dio ovogodišnje manifestacija “S ljubavlju hrabrim srcima”, a zaposleni u našoj ustanovi svakako će dati svoj doprinos pozivom na broj 1411. Mališani su to upravo uradili putem likovnih radova, stihova, izreka i ritmičkih igara", izjavila Jelena Kasapović, v.d. direktora Dječijeg vrtića "Palčić" iz Teslića.

"Palčić" je predškolska ustanova koja može da se pohvali odličnim inkluzivnim programom. Da bi takav program bio efikasan potrebna je dodatna edukacija vaspitača, a djeci personalni asistenti.  

"Dnevni centri koji će se otvoriti ovom akcijom i donacijama omogućiće takav oblik rada. Mi iz malih lokalnih zajednica pozivamo sve institucije i pojedince da se ovakvi centri ubuduće otvore i u malim sredinama kao što je Teslić", kazala je Lenka Topić, defektolog. 

Vrtić “Palčić” osnovan je prije 40 godina. U toj predškolskoj ustanovi svaki dan boravi 160 mališana raspoređenih u osam grupa.

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм