"Ma je*eš koronu"

02:35, 18.10.2020.
Izvor: ATV
Sa prvih 20 zaraženih dobili smo karantin i policijski čas. Jedva otvoreni marketi, zatvoreni kafići, frizerski saloni, ograničen rad drugih medicinskih grana. Zahvalni tome, odlučili smo da nam je dosta svega i da je ovo najgora godina koju smo vidjeli. Toliko ogorčeni kako nam je godina dosadna, odlučili smo da korone više nemamo i da smo spremni napraviti cirkus.

U Republici Srpskoj juče je potvrđeno 226 slučajeva zaraze virusom korona. Dan prije 240, a dan prije toga 182. Koliko se mjere poštuju govori broj zaraženih. Apel ljekara svaki dan, jedna te ista priča, kapaciteti se pune, a mi, dosta nam je svega. Nije se išlo na ljetovanje (išlo se), nije se izlazilo po kafićima (izlazilo se), nikoga nismo vidjeli (jesmo). 

Uz svo to nezadovoljstvo rekli smo: dosta je! Zašto se ne bi organizovao koncert u klubu, zašto se ne bi doveo Đani, stručnjak za dobru atmosferu, zašto tu ne bi došlo hiljadu ljudi. I tako i treba, dosta je više korone. Ma jebeš koronu.

Kada nas budu stavljali u karantin, psovaćemo majku političarima jer smo bili neodgovorni. Za krivca ćemo uzeti ministra zdravstva, jer nam je rekao šta da radimo.

Budimo odgovorni je slogan koji svaki voditelj vijesti izgovori i upozori još jednom građane da postoji opasnost, a naša odgovornost je nikakva. Ne možemo doprijeti do našeg naroda, nikada nismo ni mogli. Zato je bolje postaviti stvar na malo drugačiji način, za svaku smrt od virusa korone, indirektno ili direktno odgovorni smo mi.

Ne možemo da istrpimo više šta tačno? Virus koji ubija? Prije neki dan je preminula djevojka od 21 godinu, ubio ju je virus. Osjeća li ikakvu odgovornost osoba koja je nju zarazila? Treba li krivično da odgovara? Sumnjm, neće.

A ako vam je ova godina teška, vi ste sramota za svakog našeg vojnika koji je stradao u ratovima vođenim posljednjih 100 godina. To su bile teške godine...

Dozovite se, stanje je ozbiljno.