Lokalne zajednice dužne da pojačaju kontrole poštovanja mjera

  • 20.10.2020. 09:40

Ministarstvo uprave i lokalne samouprave Republike Srpske upozorava sve jedinice lokalne samouprave da su dužne da sprovode sve propisane mjere kako bi se stanovništvo zaštitilo od korone, ali i da preduzmu sve mjere kako bi se zaštitila privreda u Republici Srpskoj.

U skladu sa trenutno pogoršanom epidemiološkom situacijom, po pitanju širenja virusa SARS-CoV-2 i oboljenja uzrokovanog ovim virusom – COVID 19 u Republici Srpskoj, jedinice lokalne samouprave dužne su da povećaju broj komunalno-inspekcijskih nadzora kako bi utvrdili da li se na terenu poštuju propisane mjere i instrukcije, a posebno u dane vikenda.

Tokom vršenja nadzora nadležni inspektor je ovlašćen da pravnim licima i preduzetnicima u oblasti trgovine, ugostiteljstva i pružanja drugih usluga zabrani rad ukoliko utvrdi da se u objektu u kojem obavljaju djelatnost ne sprovode zaštitne mjere koje se odnose na fizičku distancu, okupljanje u grupama većim od propisanih i ograničeno radno vrijeme. Zabrana se izriče prvi put na period od sedam dana, a u slučaju da pravno lice ili preduzetnik ponovi nepravilnost, zabrana se izriče u trajanju od 15 dana.

Gradonačelnici/načelnici, kao komandanti lokalnih štabova za vanredne situacije, obavezni su da striktno sprovode sve mjere i instrukcije Republičkog štaba za vanredne situacije i Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske. Dužni su da u skladu sa epidemiološkom situacijom na području jedinice lokalne samouprave, preduzmu i rigoroznije mjere, ali ne i blaže mjere, od onih koje su propisane i definisane zaključcima Republičkog štaba za vanredne situacije i instrukcijama Instituta za javno zdravstvo.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.