Promijenila vjeru zbog ljubavi

Ljubav i pravoslavlje Madlen iz Austrije doveli u Hercegovinu

  • Izvor: ATV
  • 24.07.2021.20:22

Madlen Kolmajer ima 21 godinu, rođena je i živi u Austriji, danas se krsila u Hercegovačkoj gračanici na Crkvini. Upoznala je Trebinjca Stefana, zavoljela je njega, ali i njegovu vjeru. Ipak, presudio je nedavni odlazak u manastir Ostrog.

"Upoznala sam Stefana, a kroz njega i pravoslavnu vjeru. Prije pet dana smo bili u manastiru Ostrog tamo sam osjetila jednu veliku energiju koju ne mogu opisati. I zato sam se odlučila na krštenje", kaže Madlen Kolmajer.

Osjećaj je savršen kazala je za ATV Madlen nakon što se krstila. Promjenila je vjeru zbog ljubavi, to je podržala i njena porodica.

"Pravoslavna vjera je po meni najljepša vjera i nikad mi nigdje nije bilo lijepo kao u pravoslavnoj crkvi. Moja porodica je rekla ako je to tvoj put onda to tako i uradi", kaže Madlen Kolmajer.

Stefan je rođeni Trebinjac, a od malih nogu je u Austriji, danas nije skidao osmjeh sa lica. Kaže već naredni put će sa Madlen pred oltar.

"Prvi put smo bili prije jedno dva mjeseca i ovo je sada treći put da je tu, sviđa joj se fenomenalno joj je u Trebinju. Treći put ste tu, ona se krstila, da li će sljedeći put biti vjenčanje? To ne znamo još, ako Bog da valjalo bi red je", kaže Stefan Ćećez.

Mlada Austrijanka kaže da je u Trebinju pronašla sve, od životnog saputnika preko vjere pa sve do kume. Priznaje ne bi joj smetalo ostati ovdje.