Sarajevo

Ljekari pokreću proceduru organizovanja štrajka

  • 19.06.2018. 08:52

Savez nezavisnih sindikata doktora medicine i stomatologije Kantona Sarajevo pokrenuće proceduru organizovanja štrajka, jer se Vlada ne pridržava odredbi kolektivnog ugovora, najavio je jedan od vođa tog sindikata, doktor Izet Hočko.

"Završava se drugi kvartal, a nismo postigli ni prvi dogovor", istakao je Hočko, tvrdeći da su iz Ministarstva i Vlade vrlo neodgovorni, da pokušavaju spojiti sve sindikate tražeći da se dogovore o koeficijentima. 

"Sve je protivzakonito", rekao je on za "Oslobođenje". 

Iz kantonalnog Ministarstva zdravstva tvrde da je s obzirom na najavljene promjene stopa doprinosa, koje će uzrokovati značajan pad doprinosa od minimalno 14 miliona KM, upitno da li će Zavod biti u mogućnosti da realizuje sve već preuzete obaveze po pitanju kolektivnih ugovora i ostalih prava osiguranika. 

U Ministarstvu najavljuju da će se nekim kategorijama zdravstvenih radnika smanjivati koeficijenti, da bi se drugima mogli isplatiti. 

Predviđenim izmjenama finansijskog plana moguće je izvršiti korekcije samo u visini 8,5 miliona KM. 

Hočko je rekao da ne pristaju na to, te da njihovi pregovori nisu o promjeni, već o primjeni kolektivnog ugovora.

  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.