Kompanija "Rajaner"

Let za Berlin sa banjalučkog aerodroma

  • 04.12.2018. 19:23

Sa banjalučkog aerodroma od marta letiće se na još jednu evropsku destinaciju. Avionom će se u  Berlin moći dva puta sedmično.

Da je još jedna linija doborodošla potvrđuje i broj putnika. Za mjesec dana od kada su prve linije uvedene kroz banjalučki aerodorm prošlo je 10 hiljada putnika. U to ime "Rajaner" časti pa će svi oni koji karte kupe do srijede u ponoć platiti ih 10 evra. A moći će da ih iskoriste tokom januara i februara. 

“Budući da smo krenuli poslovati u BIH prije mjesec dana i evo u nešto manje od mjesec dana 10 hiljada putnika je proputovalo u BL sa "Rajanerom" što je odličan podatak", kaže Ivana Hajnš, izvršni direktor prodaje i marketinga avio kompanije “Rajaner” za Evropu

Odličan je to podatak i za banjalučki aerodorm. Zadovoljni su brojkom koju su ostavrili za samo mjesec dana. Zbog nove linije i većeg broja putnika biće im potreban i veći broj zaposlenih, pa će konkurs biti ubrzo i raspisan.

“Mi ćemo vrlo brzo objaviti oglas gdje ćemo zaposliti određen broj ljudi radi se uglavnom o SSS da bi adekvatno opsluživali avine Rajanera”, kaže Duško Kovačević, direktor Aerodroma Banjaluka.

Zbog novih radnih mjesta i Vladin grant Aerodormu biće povećan na dva i po miliona. Dok je ranije za modernizaciju aerodorma već uloženo 7 miliona maraka. U Vladi su zadovoljni, jer banjalučki aerodorom više nije negativan primjer poslovanja. Obećavaju da će sa ovakvim trendom nastaviti.

“Svakako, idemo sa planovima za sljedeću godinu vrlo ambiciozno, što smo prevazišli moraćemo da pravimo nove planove proširujemo i idemo napred", kaže Neđo Trninić ministar saobraćaja i vezau Vladi RS

Let za Berlin biće četvrta destinacija u koju se leti iz Banjaluke,  uz već postojeće linije za Brisel, Memingen i Štokholm. Veći broj putnika donio je i veći profit Aerodromu. Ipak, čelnici preduzeća još ne otkrivaju kolika je zarada. Kažu tačnu računicu imaće tek krajem godine.

Тагови:
  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок