Lazar Kobas - pobjednik vaskršnje tucijade u Prijedoru

  • 02.05.2021. 19:47

Najjače jaje ovogodišnje prijedorske tucijade imao je desetogodišnji Lazar Kobas. Pobijedio je u konkurenciji više desetina mališana, koji su se okupili u porti Hrama Svete Trojice.

"Bilo mi je najjače jaje od svih i dobio sam ovaj zlatnik", rekao je Lazar Kobas, Prijedor.

Djeca od tri do 15 godina su mogla učestvovati - a bili su podijeljeni u četiri kategorije. Neki su došli sa jajima koja su skuvana i obojena kod kuće, neki su jaja dobili od vjeroučitelja, neki od sveštenika. Protonamjesnik hrama - prezadovoljan.

"Odziv dječice je mnogo veći nego što smo planirali. Hvala Bogu i slava Bogu da je tako. Ja sam pozvao sve koji dolaze da ponesu zaštitnu masku, da na taj način ispoštujemo i praznik koji obilježavamo a i mjere koje nam propisuje struka", istakao je Dragan Hrvaćanin, protonamjesnik Crkve Svete Trojice u Prijedoru.

Vaskršnju manifestaciju je podržao i gradonačelnik Prijedora, koji je pobjedniku uručio zlatnik.

"Vjeru, tradiciju i običaje ne smijemo zaboraviti. Ovo što je danas naša crkva uradila, ovdje u porti svete crkve, nešto je izuzetno lijepo, da se okupi ovoliki broj djece", naglasio je Dalibor Pavlović, gradonačelnik Prijedora.

Osim pobjednika, i ostali koji su stigli u završnicu dobili su prikladne nagrade. Iz porte hrama je poručeno, da sa liturgijama ne završava radost Vaskrsa, već se nastavlja druženjima poput Tucijade, kako u krugu porodice tako i prijatelja.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић