Laktaši: Uručeno priznanje najboljim osnovcima

  • 30.06.2020. 19:38

Opština Laktaši ponosna je na svoje najbolje đake, 16 vukovaca koji od naredne školske godine prelaze na novu stepenicu života - Srednju škola. Dio njih su Milica i Marko. Jedno će upisati gimnaziju, drugo elektrotehničku školu, ali na kraju im je isti cilj, nastaviti uspješnim koracima kojima su krenuli od samog početka školovanja.

"Svakako veliko je zadovoljstvo. Mislim, uložen je u rad i trud i svi smo zadovoljno u suštini", kaže Milica Pušara. 

"U Osnovnoj školi niije bio problem za učenje i zalaganje, a dalje školovanje ću u Elektro školi završiti, a nakon toga ću na fakultetl", ističe Marko Budiša. 

Opština ih nastoji podržati kroz različite načine, ali najvažniji je stipendiranje najboljih. 

"Mi smo ponosni na njih, oni su naš najveći kapital i ulog za dalji razvoj i napredak opštine. Oni će imati pravo i na stipendiju za prvi razred Srednje škole", izjavio je Ranko Karapetrović, načelnik opštine Laktaši. 

Najviše nosilaca diplome Vuk Karadžić potiče iz Osnovne škole “Desanka Maksimović” iz Trna, njih čak 7. Direktor kaže, za to su prvo zaslužni učenici, a zatim i nastavnici. 

"Mislim da je prvenstveno u djeci, u njihovoj želji za uspjehom, znanjem i vrijednostima koje čine ovu civilizaciju i njihovim roditeljima. Ne zanemarujem ni jednu dobru organizaciju i kvalitetan rad mojih kolega učitelja i nastavnika", smatra Radoslav Savanović, direktor OŠ Desanka Maksimović, Trn.  

Opština Laktaši broji četiri Osnovne škole, a najveću od njih pohađa više od hiljadu učenika. Prijem za najbolje đake u ovoj opštini postala je tradicija, ove godine obilježena na skromniji način zbog trenutne epidemiološke situacije.