Laktaši: Paketići za najmlađe

  • 29.12.2019. 11:49

Slatkiši, sokovi i igračke - sve su to dobili mališani iz socijalno ugroženih porodica sa područja opštine Laktaši.

Načelnik Laktaša Ranko Karapetrović i direktor Centra za socijalni rad obradovali su porodice paketićima i jednokratnom novčanom pomoći. Za porodice Ješić i Živković ta pomoć izuzetno znači. Sretni su što su njihova djeca dobili paketiće u vrijeme novogodišnjih praznika.

"Samohran otac i borim se za svoju djecu i hvala svima koji mi pomognu iz svih zemalja. pretpostavljam da vam znači što je opština Laktaši i Centar za socijalni rad pomogli u ovim novogodišnjim danima? Jeste, i prije su pomagali i nadalje će, ako Bog da pomagati. Ja se borim za svoju djecu, ja idem zarađujem i tako", rekao je Marinko Živković.

"Živim onako, borimo se kako možemo. Dobijem dječijeg doplatka 220 maraka, dok platiš djeci kartu dok platiš ono najosnovnije, pa sada koliko ostane, ne ostane mi faktički ništa. Muž što radi, on prima platu, platu ne dobija, plata ide na kredite. Oni nekada traže, nekad nemaš, ali hajd, opet, ja ću biti gladna neka imaju djeca, koliko se može", istakla je Momirka Ješić. 

Osmjeh sa lica nisu skidali mališani, ali ni roditelji. Sada su praznični dani upotpunjeni, kažu iz te dvije porodice. Zahvaljuju se opštini Laktaši i Centru za socijalni rad što i ovog praznika misle na njih. Načelnik opštine i direktor centra poručuju da se nadaju da su tim gestom koliko toliko olakšali praznične dane.

"Ovo je malo više simboličan gest, mada mi se trudimo da ovim porodicama koji su u stanju socijalne potrebe i imaju više djece da pomažemo. Pomagali smo i ovdje oko sanacije kuće i ubuduće ćemo pomagati", naglasio je Ranko Karapetrović, načelnik Laktaša.

"Mi smo u ovo doba darivanja u praznično vrijeme kada je svaka pomoć dobro došla obezbjedili smo jednokratnu novčanu pomoć od po 100 KM, a opština Laktaši je obezbjedila prigodne paketiće za djecu", rekao je Vladimir Makrić, direktor Centra za socijalni rad Laktaši.

Paketiće i novčanu pomoć dobile su još četiri porodice. Načelnik opštine i direktor Centra za socijalni rad poručuju da će natsaviti da pomažu najugroženijim stanovnicima Laktaša.

Тагови: