Bogata turistička ponuda u Trebinju

Lađe će uskoro ploviti Trebišnjicom

  • 23.06.2019. 19:19

Grad, selo, planine i rijeka, sve zajedno mami uzdahe brojnih turista u Trebinju. Turistička ponuda nikada bogatija. Od ove godine pune ruke posla imaju i članovi Planinarskog društva. Kažu sve je više turista koji žele na planinu.

"Trebinje u samoj okolini oko grada ima fantastičnih, desetak, što kraćih što dužih zahtjevnijih tura za one koji su u formi. Na planini Orjen ima preko desetak uređenih i markiranih staza. Mi imamo sertifikovane vodiče," kaže Tanja Tomić Škero, Planinarsko društvo "Vučiji zub" Trebinje.

Tanja je vodič. Prošle sedmice po brdima oko Trebinja prošetala se sa Belgijancima. Nešto im se posebno svidjelo. 

"Oni su malo hladni, ali su zaista bili oduševljeni i našim ljekovitim biiljem, ja sam im pokazivala pelin, a bila je i majčina dušica," rekla je Tomoć Škero. 

Oni koji vole adrenalin a ne vole planinu zapute se u trebinjski Grad Sunca. Tamo je sve spremno za goste, navala je već krenula, a i njihova ponuda je bogatija. 

"Zaista veoma smo zadovoljni posjećenošću. Ono što mogu da najavim jeste da smo otvorili 35 luksuznih apartmana u Bijelom Gradu, zatim očekujemo i veliko otvaranje Bijelog Grada, vjerovatno do kraja septembra," kaže Vanja Kundačina, Grad sunca.

Kafa i šetnja pod platanima i dalje je neprevaziđena, ali ponuda se mora širiti kažu u Turističkoj organizaciji. Zato će Trebišnjicom ovih dana, baš kao i nekada, zaploviti barke.

"Uskoro će biti porinute i lađe u Trebišnjici, što će dati jednu novu dimenziju cijelom starom gradu Kastelu, onda dolje do Arslanagić mosta i vodenih kola - dolapa, dakle jedna potpuno nova dimenzija i vid turističke ponude," rekao je Marko Raduć, direktor Turističke organizacije Trebinje.

Uz to, ostaci Rimskog mosta i staza Sv.Vasilija sigurno će privući posjetioce. Vjerski i vinski turizam u Trebinju u punom su jeku, seoski se polako razvija, a sve ukupno podiže i cijene, na šta se lokalno stanovništvo pomalo i žali.