ANURS jubilej

Kuzmanović: Doprinosimo napretku Srpske

  • 24.09.2018. 13:43

Predsjednik Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske (ANURS) Rajko Kuzmanović istakao je danas u Banjaluci da ANURS razvija i podstiče naučnu, umjetničku i kulturnu djelatnost i djelovanjem doprinosi napretku Srpske.

"Djelatnost ANURS obuhvata naučne skupove, naučno-istraživačke projekte, izdavačku djelatnost, međunarodnu i međuakademsku saradnju. Organizovanje naučnih skupova jedan je od bitnih segmenata djelovanja Akademije, ali i dio starteških zadataka", rekao je Kuzmanović novinarima nakon Svečane skupštine ANURS povodom obilježavanja 25 godina od osnivanja ove institucije. 

On je naglasio da su međunarodna i međuakademska saradnja jedan od prioriteta ANURS. 

"ANURS je bio i ostaće u službi naroda, radiće za njegov interes i proširivanje vidika. Ona će i dalje biti važan faktor duhovne suverenosti i kulturne emancipacije našeg naroda i služiće isključivo nauci i naučnoj istini, a time i opštem dobru svih ljudu", dodao je Kuzmanović. 

Ministar nauke i tehnologije Republike Srpske Alen Šeranić ocijeni je da je ANURS ostvario nemjerljive rezultate u naučnom i kulturnom razvoju Srpske. 

On je naveo da će u narednom periodu zadatak Akademije biti da odgovori na izazove u naučnoj, umjetničkoj i kulturnoj djelatnosti. 

Predsjednik Srpske akademije nauka i umjetnosti Vladimir Kostić kaže da dvije akademije imaju zajednički kulturni, naučni i umjetnički prostor. 

"Na zajedničkom smo poslu i sigurno je da naša saradnja nije protiv bilo koga. Na istom smo zadatku i putu i tako će biti u narednom periodu", rekao je Kostić. 

Predstavnik Ruske akademije nauka Jelena Guskova smatra da Republika Srpke ima blistavu budućnost, a da je ANURS ozbiljna institucija koja vodi računa o modernim trendovima u nauci i kulturi. 

Svečanoj skupštini prisustvovale su zvanice iz naučnog i društvenog života Republike Srpske i Srbije i generalni konzul Srbije u Banjaluci Vladimir Nikolić.

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

    'Емисија: Бизнис клуб

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.