Beč, Istanbul, Moskva...

Kuda planiraju građani BiH za "najluđu noć"?

  • 04.11.2019. 21:24

Brojni građani BiH ni ove godine nisu štedjeli novac za proslavu novogodišnje noći, pa su tako Beč, Istanbul i Moskva samo neke od destinacija za koje vlada veliko interesovanje.

Turističke agencije su spremile bogatu ponudu aranžmana, koji koštaju već od 60 KM.

Iz banjalučke agencije "Sani Travel" za "Nezavisne" kažu da su putovanja u evropske metropole tokom novogodišnjih praznika najatraktivnija ponuda za građane.

Najveći interes, kako kažu u ovoj agenciji, vlada za Italiju, a u ponudi su Venecija, Milano i Toskana. Četiri dana boravka u Veneciji košta 119 KM, a pet dana 169 KM. Ponuda za Milano u trajanju od pet dana iznosi 249 KM, dok za dan više građani plaćaju 299 KM.

U banjalučkoj agenciji "Sani Travel" dodaju da je Beč takođe jedna od atraktivnijih destinacija, te ističu da ponuda boravka u ovom kraljevskom gradu, u trajanju od četiri dana, košta 189 KM, a za pet dana izdvojićete 269 KM.

Popularna destinacija je i Istanbul za koju postoje aranžmani po cijenama od 269 maraka, koliko košta ako se odlučite za putovanje autobusom, te 500 KM, što podrazumijeva avio-prevoz.

"U poređenju sa prethodnim godinama interesovanje građana Banjaluke za novogodišnja putovanja je u padu. Prošla godina je bila duplo bolja, ali možda će se narod sjetiti u zadnji tren, u pet do 12, da rezerviše neke termine", ispričali su nam iz "Sani Travel" agencije.

Agencija "Dinamik Turs" iz Bijeljine je ove godine ponudila građanima ponudu putovanja za Rusiju.

"Najinteresantnije što smo ponudili građanima su Moskva i Sankt Peterburg, a što se tiče ostalih destinacija u ponudi su Ohrid, Budimpešta, Vrnjačka Banja", navode iz "Dinamik Tursa".

Cijena dočeka Nove godine u Moskvi, sa taksom i avionskim prevozom, iznosi 1.153 KM, "Vrnjačka Banja" je 389 KM sa uključenom svečanom večerom, a Solun 340 KM sa uključenim autobuskim prevozom. U ponudi je i Moskva sa Sankt Peterburgom po cijeni od 1.559 KM i Budimpešta u jednodnevnoj varijanti za 60 KM. 

"Trenutno najveće interesovanje građana vlada za planinska putovanja na Jahorinu, Zlatibor, Kopaonik, ali u narednom periodu očekujemo još više interesovanja i za udaljenije destinacije", ispričali su iz "Dinamik Tursa".

Tuzlaci, takođe, imaju bogatu ponudu za proslavu novogodišnje noći. Iz tuzlanske agencije "Trans Turist" kažu da je interesovanje u odnosnu na prošlu godinu u porastu.

Iz ponude ove agencije izdvajaju Beč (199 KM), Budimpeštu (155 KM), Dubrovnik - 259, Azurnu obalu - 435, Istanbul - 319, Milano - 289, Skoplje - 169, te Zlatibor - 239 KM.

"Najveće interesovanje građana ove godine je za Beč, Dubrovnik, Toskanu, Azurnu obalu i Skoplje", ističu iz agencije "Trans turist" Tuzla.

Prema riječima predstavnika ove agencije, zainteresovanost građana za novogodišnja putovanja ove godine je u porastu u odnosu na isti period prošle godine.

Slogan kojim se ove godine prezentuju novogodišnji aranžmani u agenciji "Sol Azur" iz Sarajeva je "20 destinacija za Novu 2020. godinu".

Ako se odlučite da putujete autobusom, a prema ponudi ove agencije, Novu godinu možete da dočekate u Parizu, Rimu, Beču, Pragu, Istanbulu, Veneciji, Atini, Toskani, Krakovu... Šarolika je i ponuda za avionski prevoz.

"Noviteti za ovu godinu su i daleka putovanja u Dubai, Maroko, Lisabon i Moskvu, te po prvi put direktno iz Sarajeva za Rim", ističu iz ove agencije za "Nezavisne".

Za predstojeću najluđu noć vlada veliko interesovanje Sarajlija za putovanje u Istanbul, a slično je bilo i ranijih godina.