Trebinje - Nikšić

Kršenje saobraćajnih pravila na magistralnom putu

  • 08.07.2019. 19:41

Auta samo prolijeću, saobraćaji znaci i propisi se često krše a ima i onih koji semafore ne primjećuju. Sve se to dešava na dijelu magistralnog puta Trebinje - Nikšić, koji prolazi kroz najbrojnije trebinjsko naselje Gorica. 

- Velika je brzina, ne poštuju se semafori. Trebalo bi malo više da se vodi računa i o pješacima i o semaforima i o svemu.
- Kako voze? Mašala! Jel vas strah? Ma nije mene ali ima djece.
- Sa šest strana dolaze auta, djeca kada prelaze jako je nezgodno. Uopšte nije dobro riješen ova prijelaz, kažu građani.

Ograničenje je 50, a i škola je blizu no to nekim vozačima ništa ne znači žale se Goričani. Kažu da u noćnim satima motori i automobili bukvalno lete ovim pravcem.

Od početka godine sankcionisano je 110 vozača. U policiji kažu da u ovom dijelu Trebinja imaju pune ruke posla. Česte su i saobraćajke.

"Svjesni smo da se na tom dijelu magistralnog puta M6 kroz naselje Gorica događaju saobraćajne nezgode. Pa je 2018 godine evidentirano 13 saobraćajnih nezgoda sa jendnim smrtno stradalim. U prvih 6 mjeseci 2019 godine evidentirano je 7 saobraćajnih nezgoda na sreću nismo imali stradalih lica", kaže Bojan Okuka, komandir PS za bezbjednost saobraćaja Trebinje.

Zakon ne dozvoljava takozvane ležeće policajce jer je u pitanju magistralni put. Zeleno svjetlo za pješake na goričkom semaforu traje tek toliko da možete samo pretrčati ulicu. Zato u Forumu za bezbjednost imaju jasne prijedloge. 

"Da se pokrene procedura nabavke i postavljanje fiksne kamere za mjerenje brzine kretanja vozila u oba pravca. To je od ulice Vuka Mićunovća pa dalje prema Nikšićkom putu i krak koji se odvaja prema Bilećkom putu. U međuvremenu postavljen je video nadzor naskrsnici te tri ulice", kaže predsjednik Foruma za bezbjednost grada Trebinja.

Jedino rješenje je nesavjesne vozače udariti po džepu tvrde nadležni. Ipak fiksni radari nisu nimalo jeftini, instaliranje jedne ovakve kamere koštalo bi oko 50.000 maraka.

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.