Kroz akciju "Obrok za naše heroje" banjalučki ugostitelji brinu o ljekarima

  • 01.12.2020. 19:18

Oni su od marta na prvoj liniji borbe protiv virusa korona. Svakodnevno su izloženi riziku, ali i dalje imaju snage da nastave dalje. Da trud medicinskih radnika cijene, pokazala su društveno odgovorna preduzeća. Okupljeni oko Udruženja ugostitelja “Horeka” svaki dan, iz svog džepa, obezbjeđuju obrok medicinskim radnicima u Banjaluci. I tako već mjesec dana. Kažu, ne planiraju stati sve dok budu imali sredstva.

"Bilo je puno potrebe oko organizacije svega toga. Trebali smo informacije koliko radnika ima, na kojim adresama rade i kad smo sve to prikupili i krenuli u realizaciju tog projekta tek smo onda vidjeli koliko je to human gest koji je stvarno bio potreban tim radnicima", izjavio je Goran Kurtinović, član Upravnog odbora udruženja "Horeka". 

Dvadesetdvogodišnja Dejana jedna je od oko stotinu medicinskih radnika kojoj svaki dan, u isto vrijeme, obrok stiže na radno mjesto. U kovid ambulanti Doma zdravlja Banjaluka nema baš puno vremena za predah, pa njoj i njenim kolegama ovaj sitni gest pažnje puno znači. 

"Osoblje koje donosi hranu jako je ljubazno, donose tačno u određeno vrijeme na svih 7 lokacija što uopšte nije jednostavno. Mi imamo period kad nam tačno počinje pauza i taj period trebamo da ispoštujemo, a oni nam pomažu da ispoštujemo to i pacijente", kaže Dejana Lakić, medicinska sestra u kovid ambulanti Doma zdravlja Banjaluka. 

“Horeka” je prva u regionu pokrenula ovaj projekat. Iz Banjaluke, akcija je došla i do Gradiške. 

Stotinudvadeset ovakvih obroka svako jutro obraduje medicinske radnike u Banjaluci. Međutim, sredstva ugostitelja su ograničena pogotovo zbog posljedica izazvanih virusom korona, tako da apeluju na sve ljude dobre volje da im se pridruže i da budu dio njihove akcije “Obrok za naše heroje”.

  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.