Penološke igare

KPZ Banjaluka domaćin XVII Penoloških igara na Kozari

  • 14.06.2018. 20:46

Kazneno popravni zavod Banjaluka domaćin je XVII Penloških igara, koje su počele danas na Kozari i trajaće do nedjelje. Zaposleni u kanzneno popravnim ustanovama u Republici Srpskoj takmičiće se u više sportskih disciplina, takmičarskog i revijalnog karaktera.

Pored domaćina, na Penološkim igrama učestvovaće radnici Kazneno popravnih zavoda Foča, Bijeljina, Istočno Sarajevo, Doboj i Trebinje. Ove godine gost Penoloških igara biće direktor Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Srbije Dejan Carević, kao i predstavnici kazneno popravnih ustanova iz Srbije.
 
Direktor Kazneno popravnog zavoda Banja Luka Goran Selak zahvalio je kolegama, takmičarima i gostima na podršci i poželio svima ugodan boravak na Kozari.

 
"Cilj ovih susreta, osim sportskih takmičenja, je i razmjena iskustava, te razvijanje i usavršavanje penološke teorije i prakse. Želim svim učesnicima da naredne dane provedu u sklapanju novih prijateljstava, druženju i prijateljskom nadmetanju. Ovo je prvi put da se Penološke igre održavaju na Kozari i ovom prilikom želim da zahvalim svima koji su pomogli u organizaciji i koji su dali podršku, kao i uvaženim gostima iz Srbije i FBiH", istakao je Goran Selak direktot KPZ Banja Luka. 

Okupljanje je počelo danas, a nakon svečanog otvaranja planirano je druženje učesnika uz kulturno umjetnički program. Sutra su na programu utakmice u malom fudbalu, te takmičenja u streljaštvu, atletici, šahu, stonom tenisu i drugim sportovima. 

Osim sportskog dijela, učesnici i gosti će imati priliku za obilazak Nacionalnog parka Kozara i memorijalnog parka. Biće organizovan i istorijski čas sa kustosom Muzeja na Mrakovici, kao i projekcija dokumentarnog filma o Kazneno popravnom zavodu Banja Luka, u produkciji RTRS.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.