Službe spremne za reagovanje

Završen sastanak u Kostajnici: Una i Sana rastu, ali još ne prijete FOTO

  • 13.05.2019. 10:35

Direktor Republičke uprave civilne zaštite Mile Međed razgovarao je sa načelnicima opština Novi Grad, Kostajnica i Kozarska Dubica o aktivnostima koje preduzimaju uoči najavljenih obilnih padavina, što bi moglo izazvati bujice i porast vodostaja, te poplave i klizišta. 

Na sastanku je bilo riječi o onome što su opštine preduzele kako bi se zaštitile od poplava i  o mjerama vlade RS za zastitu od poplava iz 2019. godine

U opštini Kostajnica pet kuća je odsječeno u Mrakodolu, jer se izlio bujični potok. Una i i Sana rastu, ali još ne prijete, kaže načelnik Drago Bundalo.

U Novom gradu se povlače bujični potoci, i sve ekipe Civilne zaštite su na terenu, kaže načelnik opštine Miroslav Drljača. Sinoć je poplavljeno 10 domaćinstava.

U Kozarskoj Dubici stanje je pod kontrolom i nema poplavljenih domaćinstava, poručcuje načelnik Radenko Reljić.

Direkor Republičke uprave Civilne zastite Mile Međed kaže da je zadovoljan načinom na koji su se opštine spremile i zaštitile od mogućih poplava.

Vodostaji rijeka se ,kaže, prate iz minuta u minut, a ekipe Civilne zaštite su spremne.

Evo kako danas izgleda ušće Sane u Unu  u Kostajnici!

 

Тагови:
  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.