Banjaluka

Korona i dalje prijeti, nije kraj: Ljekari apeluju na građane da poštuju mjere

  • 09.05.2020. 15:02

Higijensko-epidemiološka služba Doma zdravlja uputila je apel Banjalučanima da se i u narednim danima, kada se očekuje ukidanje pojedinih ograničenja, i dalje pridržavaju mjera koje su uvedena kako bi se spriječilo širenja zaraze virusa korona, kao što je fizička distanca, te da trebaju nositi zaštitne maske.

– U ovom trenutku nalazimo se na ulasku u novu fazu borbe, koja će nam omogućiti korake ka „normalizaciji“ naših životnih aktivnosti. Međutim, moramo biti svjesni da ovo ne znači kraj. Dosadašnja iskustva nam govore da ćemo u narednom periodu morati mijenjati sebe i svoje navike, kako bismo živjeli sa ovim virusom. Stoga je veoma važno da poštujemo mjere fizičke distance, da nastavimo nositi respiratorne maske i rukavice, i da se pridržavamo svih drugih mjera koje su naložene. Intenzivnije održavanje higijene, kako što je pranje i dezinfekcija ruku, tako i higijena prostora, treba da bude sastavni dio našeg života i u narednim mjesecima- poručili su iz ove Službe.

Ističu da su dani pred nama još jedan ispit za sve nas i naše odluke.

– Ostati kod kuće ili otići na proslavu ili izlet sa društvom u prirodi, pitanje je koje ćemo svi sebi postavljati. Prije nego što donesete odluku, još jednom razmislite o posljedicama za lično zdravlje i zdravlje vaših najbližih –  naveli su ovoj Službi.
Podsjetili su da smo se u protekla dva mjeseca suočili sa novim uzročnikom zarazne bolesti koji je značajno uticao na živote svih nas.

- Mjere koje su sprovedene s ciljem sprečavanja širenja virusa korona ograničile su nam kretanje i susrete sa najmilijima, naučile nas da koristimo maske i rukavice, poštujemo vrijeme koje nam je određeno za kupovinu i plaćanje računa. Nesporno je da su mjere uticale i na našu ekonomsku sigurnost, ali su nam isto tako dale pozitivne epidemiološke rezultate. Usporili smo širenje virusa. Naše kolege u bolnicama imaju kapacitete koji mogu da prime teško oboljele. Svako od nas je dao svoj doprinos, vi poštujući propisane mjere, mi dajući svoj profesionalni i ljudski maksimum. Nismo to uspjeli bez ljudskih žrtava, i ovom prilikom izražavamo saučešće porodicama čiji članovi nisu uspjeli izboriti bitku sa COVID19 – saopšteno je iz ove Službe.

Тагови:
  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина