Pale 

Konferencija beba okupila 131 mališana

  • 27.06.2018. 21:49

Na manifestaciji "Konferencija beba" na Palama gdje je učestvovalo 131 beba uzrasta do dvije godine za "predsjednika" je izabran Simeon Vasiljević, koji je rođen prije 11 dana.

Prvi zamjenik predsjednika su blizanci Konstantin i Mihajlo Šarenac rođeni 24. maja, a drugi zamjenik je najstarija beba, dvogodišnja Ana Klisara. 

Direktor Kulturno-sportskog centra Pale Marko Sikima rekao je da su po 19. put organizovali konferenciju posvećenu djeci i da mu je drago što ona traje već dvije decenije. 

"Manifestacija šalje snažnu poruku o značaju prave porodice i njenih vrijednosti. Večeras smo obezbijedili organizovali kulturno-zabavni program i uručili oko 70 nagrada zahvaljujujući sponzorima koji u teškim vremenima uspijevaju iz godine u godinu da nam pomažu", istakao je Sikima novinarima. 

Načelnik opštine Pale Boško Jugović uručio je novčani bon višečlanoj porodici Vuković sa Pala u iznosi od 400 KM i istakao da opština uvijek podržava ovu ili slične manifestacije. 

On je dodao da je ovo prelijepa manifestacija koja sve okuplja i spaja oko jedne vrijednosti, a to je porodica, te se nada da će iz godine u godinu biti još više mališana. 

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković rekao je da mu je ovo jedna od najdražih manifestacija koja se održava na cijelom području Grada. 

"Lijepo je vidjeti veliki broj mladih roditelja sa bebama, a ono što nas najviše raduje i zbog čega živimo to su djeca. Sa druge strane, zadovoljan sam što cijeli Grad Istočno Sarajevo i opština Pale pokazuju rast mališana i onih koji se upisuju u prvi razred i to pokazuju stabilizaciju kada je riječ o broju stanovnika", naveo je Vuković. 

On kaže da je rast broja mališana na području Grada važan u vremenu kada se generalno smanjuje broj stanovnika u Republici Srpskoj. 

Vedran Petrović, otac petomjesečne bebe Mihajla, rekao je da prvi put učestvuje na konferenciji koja ima dugu tradiciju, te se nada da će trajati još dugo godina. 

Organizator "Konferencije beba" je Kulturno-sportski centar Pale u saradnji sa Ministarstvom porodice, omladine i sporta Republike Srpske. 

Pokrovitelji manifestacije su i opština Pale, Grad Istočno Sarajevo, organizacija "Vorld vižn", koja je za učesnike obezbijedila prigodne pokolone.  

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:00 Народни митинг "Српска те зове", пренос

    '''Народни митинг "Српска те зове", пренос