In memoriam

Komemoracija povodom smrti Zdravka Krsmanovića

08:27, 17.03.2019.
Izvor: Srna
Thumbnail
Komemorativni skup povodom smrti potpredsjednika Narodnog demokratskog pokreta (NDP) Zdravka Krsmanovića biće održan danas u fočanskom Centru za kulturu i informisanje, a sahrana će biti obavljena na groblju Barakovac u Foči.

Komemorativni skup povodom smrti Krsmanovića, bivšeg načelnika opštine Foča, biće održan sa početkom u 11.00 časova. 

Krsmanović će biti sahranjen u 14.00 časova na groblju Barakovac u Foči, a opijelo će biti služeno u 13.00 časova u Hramu Svetog Save. 

Zdravko Krsmanović preminuo je u petak na Univerzitetskom kliničkom centru u Sarajevu, gdje je hospitalizovan 22. februara nakon moždanog udara. 

Krsmanović je rođen 10. februara 1957. godine u Foči. 

Građevinski fakultet završio je u Sarajevu 1979. godine, nakon čega je bio angažovan na brojnim stručnim pozicijama u lokalnoj upravi, Elektroprivredi BiH i "Hidrogradnji". 

U dva mandata bio je načelnik Foče i u jednom mandatu poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske. 

Telegrame saučešća porodici Zdravka Krsmanovića uputili su brojni zvaničnici, među kojima i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović, predsjednik Vlade Radovan Višković i načelnik opštine Foča Radisav Mašić.