Vozači oprez

Kolovozi mokri, magla u višim predjelima

  • 10.07.2019. 08:45

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH kolovozi su vlažni i mokri, dok je na području Mrkonjić Grada i u višim planinskim predjelima i preko prevoja moguća smanjena vidljivost zbog jutarnje magle.

Na dionicama koje vode kroz usjeke i pored kamenih kosina pojačana je opasnost od odrona kamena i zemlje na kolovoz, a posebno treba biti oprezan na dionici magistralnog puta Dobro Polje-Miljevina, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske. 

Povodom održavanja komemorativnog skupa u Potočarima, danas od 12.00 do 22.00 časa za teretna vozila čija ukupna masa premašuje 3,5 tone biće zabranjen saobraćaj na dionicama entitetska granica /Luke/-Vlasenica, Vlasenica-Konjević Polje, Konjević Polje-Bratunac jedan-Zeleni Jadar. 

Od ponoći do sutra u 20.00 časova ista zabrana biće na snazi na pravcima Vlasenica-entitetska granica /Luke/, entiteska granica Caparde-granica BiH/Srbije /Karakaj/, Karakaj dva-Vlasenica, te na regionalnim putevima Konjević Polje-Bratunac jedan, Bratunac tri-Drinjača, Zeleni Jadar-Bratunac jedan, Milići-Zeleni Jadar. 

Usljed radova na sanaciji oštećenih i deformisanih mostovskih dilatacija na snazi je izmijenjen režim saobraćaja na dionici magistralnog puta Doboj-Poljice, kao i na pravcu Modriča jedan-Vukosavlje /Jakeš/. 

Izmijenjen je režim saobraćaja i na dionici magistralnog puta Modriča jedan-Modriča dva, na pravcu Modriča dva-entitetska granica /Ždreban/, kao i na regionalnom putu Bušletić-Modriča dva zbog izgradnje kružne raskrsnice na spoju navedenog magistralnog i regionalnog puta i Tarevačke ulice. 

Na dionici magistralnog puta Kotor Varoš-Obodnik izmijenjen je režim saobraćaja zbog radova na izradnji mini hidroelektrane. 

Na snazi su polučasovne obustave saobraćaja u periodu od 8.00 do 16.00 časova na dionici magistralnog puta Brod-Šamac zbog deminiranja terena na lokalitetima deponija pijeska Vijuš i Donji Klakar pet, kao i na dionici magistralnog puta Brod-Odžak u perodu od 8.00 do 15.00 časova zbog deminiranja terena na radilištu Klakari Donji osam, 13 i 14, u opštini Brod. 

Na dionici magistralnog puta Krupac-Bogatići, na području opština Istočna Ilidža i Trnovo, saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom trakom, zbog izgradnje male hidroelektrane Krupac na rijeci Željeznici. 

Režim odvijanja saobraćaja promijenjen je i na dionici magistralnog put Bileća-Podosoje zbog rekonstrukcije vodovodne mreže. 

Na dionici magistralnog puta Johovac-Rudanka radi isključivanja i uključivanja mehanizcije koja je angažovana na izgradnji auto-puta od petlje Johovac do petlje Rudanka dolaziće do izmjene u odvijanju saobraćaja. 

Zbog sanacije klizišta, na auto-putu E-661 Gradiška-Banjaluka izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja. 

U toku su radovi na postavljanju kamera za kontrolu brzine na auto-putu Gradiška-Banjaluka, lokalitet Mahovljanske petlje, zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja, uz privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju. 

Na ovom auto-putu je zbog izgradnje naplatne stanice "Čatrnja" izmijenjen režim saobraćaja. 

U toku je sprovođenje privremenog sistema naplate putarine na auto-putu "9. januar" Banjaluka-Doboj, na petlji Mahovljani, zbog čega je na ovom lokalitetu izmijenjen režim saobraćaja. 

Zbog aktiviranih klizišta, jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu Ljubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Lopare /Mačkovac/-Čelić. 

Zbog oštećenja nadvožnjaka kod NIS petrol pumpe u Trnu saobraćaj se na nadvožnjaku odvija jednom saobraćajnom trakom, dok teretna vozila ne saobraćaju. 

U Federaciji BiH, zbog sancije mosta preko rijeke Plive u Jajcu, saobraćaj je obustavljen, pa je alternativni pravac Jajce-Jezero za vozila do sedam tona, a za višu masu Crna Rijeka-Mrkonjić Grad. 

U toku je rekonstrukcija raskrsnice na magistralnom putu na ulazu u Vitez zbog čega je usporeno saobraćanje. 

Na graničnim prelazima u BiH jutros nema zadržavanja. 

Тагови:
  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)