AMS

Kolovozi mokri i klizavi, upozorenje i na odrone

  • 13.05.2019. 08:58

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH kolovozi su u većini krajeva mokri i klizavi, u kotlinama i duž rijeka, te preko planinskih prevoja ima magle i niske oblačnosti, a na dionicama kroz usjeke i pored kamenih kosina mogući su odroni.

Na regionalnom putu Čelinac-Dubrava Stara, u mjestu Grabovac, došlo je do izlivanja vode, zbog čega se saobraćaj odvija otežano, jednom saobraćajnom trakom, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske. 

Režim vožnje izmijenjen je i na autoputevima Gradiška-Banjaluka zbog izgradnje naplatnih stanica "Čatrnja", "Nova Topola" i "Aleksandrovac". Planirano je da radovi traju do 30. juna. 

Saobraćaj je izmijenjen na magistralnom putu Krupac-Bogatići, na području opština Istočna Ilidža i Trnovo zbog izgradnje male hidrocentrale Krupac na rijeci Željeznici. 

Zbog deminiranja terena na radilištu "Klakari Donji 8, 13 i 14", opština Brod, na dionici magistralnog puta Brod-Odžak saobraćaj će biti obustavljen radnim danima od 8.00 do 15.00 časova, u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja saobraćaja. 

U toku su radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže na magistralnom putu M-20 dionica 303 Bileća-Podosoje, zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja, uz privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju. 

Izmijenjen je režim saobraćaja na magistralnom putu Modriča jedan-Modriča dva, kao i na regionalnom putu Bušletić-Modriča dva, zbog izgradnje kružnog toka na spajanju navedenog magistralnog i regionalnog puta i Tarevačke ulice. 

Na dionici magistralnog puta Modriča dva-granica Republike Srpske /Ždreban/ u potpunosti je zatvoren saobraćaj u zoni izvođenja radova, a vozila se preusmjeravaju kroz Ulicu vojvode Putnika i Dositeja Obradovića. 

U toku su radovi na dijelu magistralnog puta Banjaluka /Rebrovac/-Čelinac i Čelinac-Kotor Varoš, gdje će se saobraćaj odvijati naizmjenično jednom trakom i biće regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom. 

Na magistralnom putu Karanovac-Crna Rijeka saobraćaj je izmijenjen zbog sanacije klizišta. 

Zbog aktiviranih klizišta, jednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu LJubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Lopare /Mačkovac/-Čelić, zbog pojave klizišta u rejonu Čelića. 

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-granica BiH/Crna Gora /Šćepan polje/, zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona. 

U FBiH na autoputu Sarajevo zapad-Lepenica, zbog sanacije klizišta na lokalitetu Ban Brdo, saobraćaj je u tunelu Igman i na mjestu radova preusmjeren iz vozne u preticajnu traku. 

Zbog radova u tunelu Vranduk dva, na magistralnom putu Zenica-Nemila, saobraća se jednom trakom-naizmjenično. Tokom dana, zbog pojačane frekvencije vozila na ovoj dionici, dolazi do formiranja dužih kolona u oba smjera. 

U toku su sanacioni radovi na dionicama magistralnog puta Olovo-Kladanj i Srebrenik-Orašje /u tunelu Ormanica/, pa se na mjestima izvođenja radova saobraća usporeno-naizmjeničnim propuštanjem vozila. 

I na ostalim dionicama gdje se izvode sanacioni radovi obavezno je poštovanje postavljene signalizacije, među kojima su putni pravci: Semizovac-Vogošća, Mostar-Čitluk, Busovača-Kiseljak, Tarčin-Konjic, Cazin-Srbljani-Bosanska Krupa, Ustiprača-Goražde, Teslić-Karuše, kao i radove u Ključu, Jajcu i Tasovčićima /Čapljina/. 

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja. 

Iz bezbjednosnih razloga, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na graničnom prelazu Brčko-Gunja.

Тагови:
  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина