Stanje na putevima

Kolovozi mjestimično vlažni, magla smanjuje vidljivost

  • Извор: СРНА
  • 25.11.2021. 07:48

Saobraćaj se u Republici Srpskoj i Federaciji BiH ovog jutra odvija po pretežno suvim i mjestimično vlažnim kolovozima, a vidljivost je zbog magle smanjena u kotlinama i duž riječnih tokova.

Iz Auto-moto saveza (AMS) Republike Srpske upozoravaju na povećanu opasnost od odrona na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina.

Iz AMS vozačima savjetuju opreznu vožnju, prilagođenu stanju i uslovima na putu i podsjećaju da je posjedovanje zimske opreme obavezno.

Na putu Draksenić - Vrbaška jedan - Vrbaška dva obustavljen je saobraćaj, a alternativni pravac je Gradiška - Banjaluka - Prijedor - Kozarska Dubica.

Prohodna je dionica puta Vodice - Vrbaška jedan, poddionica Mrakovica - Podgradci.

Zbog radova izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na dionici magistralnog puta Kozarska Dubica - Draksenić - granica BiH/Hrvatske /Jasenovac/.

Na dionici magistralnog puta Banjaluka /Rudarska/ - Stari Majdan izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja zbog sanacije klizišta.

Na magistralnom putu Banjaluka-Prijedor, dionica od Verića do Ivanjske, saobraćaj je zbog radova potpuno obustavljen u vremenu od 7.00 do 18.00 časova i preusmjerava se na privremenu obilaznicu, lokalni put dionica Lamovita-Bistrica.

U toku je izgradnja pristupa novom carinskom terminalu i kružne raskrsnice na dionici magistralnog puta Gradiška - Nova Topola, zbog čega je izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja.

S obzirom da je riječ o veoma frekventnom putnom pravcu, iz AMS mole vozače da voze maksimalno oprezno i sporije, te da poštuju privremeno postavljenu signalizaciju.

Zbog izgradnje kružne raskrsnice izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na spoju magistralnih puteva Kobaš-Derventa-Žirovine i Derventa /Žirovine/ - Vrhovi, pa iz AMS mole vozače da voze opreznije i da poštuju postavljenu signalizaciju.

Do kraja godine na magistralnom putu Rudanka - Doboj jedan, radi uključivanja i isključivanja mehanizacije koja je angažovana na izgradnji auto-puta na Koridoru "Pet ce" od mosta Rudanka do tunela "Putnikovo brdo dva", izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja.

Zbog radova, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na magistralnom putu Mostar - Nevesinje, na dionici Bakračuša-Nevesinje.

Na dionicama magistralnog puta Lončari-Brčko, u rejonu Krepšića i Vršani-Bijeljina, rejon Čađavice, zbog radova, saobraćaj se od 7.00 do 16.00 časova odvija usporeno, jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Zbog izgradnje mini hidroelektrane izmijenjen je saobraćaj i postavljena je privremena signalizacija na dionici magistralnog puta Kotor Varoš - Obodnik.

Na dionici magistralnog puta Crna Rijeka - granica Republike Srpske /Ugar/ izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja zbog radova u tunelu "Ugar".

Radi izvođenja bušačko-minerskih radova na magistralnom putu Brod na Drini - granični prelaz Šćepan Polje, u vremenu od 8.00 do 16.00 povremene su obustave saobraćaja u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja vozila.

Na tom putu zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Zbog deminerskih radova na dionici magistralnog puta na lokalitetu mjesta Vojkovići, u Ulici Druge sarajevske brigade – Krupac /Ulica Ravnogorska/, u vremenu od 8.15 do 15.00 časova povremene su obustave saobraćaja, u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja saobraćaja.

Zbog deminerskih radova na dionici magistralnog puta Brod-Odžak, u mjestu Klakar Donji, u vremenu od 8.00 do 15.00 časova radnim danima povremene su obustave saobraćaja u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja saobraćaja.

Zbog radova na dionici regionalnog puta Bistrica-Pale jedan i na dijelu regionalnog puta Bistrica - Podgrab jedan, izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja.

Zbog rekonstrukcije dionice regionalnog puta Jezero-Šipovo saobraćaj se povremeno obustavlja u vremenu od 7.00 do 17.00 časova, po potrebi, u trajanju do jedan čas.

Na dionici regionalnog puta Dobro Polje - Jažići - Grajsoljci izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja zbog radova, kao i na dionici regionalnog puta Tedin Han - granica Republike Srpske/FBiH /Križ/.

Zbog deminerskih radova na dionici regionalnog puta Derventa-Podnovlje, u mjestu Gornji Božinci, u vremenu od 8.15 do 15.05 časova radnim danima, povremene su obustave saobraćaja, u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja saobraćaja.

Na dionici lokalnog puta Laništa - Marković polje, saobraćaj se povremeno obustavlja u vremenu od 8.00 do 16.00 časova, u intervalima od 30 minuta obustave i 15 minuta puštanja saobraćaj zbo deminiranja terena na području lokalne zajednice Laništa.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na regionalnom putu Ukrina - Gornja Vijaka.

Na snazi je zabrana za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 12,5 tona na dionici regionalnog puta Polje - Podnovlje, zbog oštećenja kolovoza.

Zabranjen je saobraćaj za teretna vozila ukupne mase veće od 30 tona na nadvožnjaku na dionici magistralnog puta Klašnice dva - Šargovac u mjestu Trn.

Na putnim pravcima granični prelaz Brod - granica Republike Srpske/FBiH /Karuše/ i granica FBiH/Republike Srpske Stanić Rijeka - auto-put – Banjaluka kreće se prevoz vangabaritnog tereta.

Iz AMS skreću pažnju vozačima da voze opreznije i da poštuju uputstva ovlaštenih osoba iz pratnje.

Na području FBiH na magistralnom putu Tuzla-Kalesija, zbog radova u tunelu "Čaklovići", saobraćaj se obustavlja od 22.00 do 6.00 časova i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava.

Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog radova u tunelu "Skela" na magistralnom putu Jajce - Donji Vakuf tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se od 22.00 do 6.00 časova saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Na dionici auto-puta Podlugovi-Sarajevo sjever zbog sanacionih radova na mostu saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

U toku su radovi na magistralnom putu Jablanica-Mostar, na dijelu od Komadinovog vrela do mosta Begića i Begovića, zbog čega se od 8.00 do 16.00 časova saobraća naizmjenično jednom trakom.

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja.


Тагови: