Lovačka i ribolovačka udruženja nisu konsultovana

Ko organizuje kotlićijadu u Kotor Varošu?

  • 30.06.2021. 18:56

Oteta nam je organizacija kotlićijade u Kotor Varošu. To su uradili oni koji bi trebalo da predstavljaju sve građane - tvrde lovci i ribolovci iz ove opštine. Tradicionalna 12. kotlićijada je trebalo da bude u aprilu ali je odgođena zbog pandemije. U lokalnim lovačkim i ribolovačkim udruženjima kažu da su bili zatečeni kada su vidjeli da će biti održana 4. jula, a oni uopšte nisu bili konsultovani.

- Očigledno je da postoji jedna klika koja - da li radi nekih svojih ličnih ili nekih drugih interesa - želi da prisvoji i ovu kotorvarošku manifestaciju koja je okupljala sve ljude slobodne volje. Nas nikada nije motivisao ni lični ni neki drugi interes - kazao je Dragan Raljić, predsjednik Lovačkog udruženja "Trofej" Kotor Varoš.

Raljić podsjeća da su oni godinama organizovali manifestaciju, dok je opština bila pokrovitelj. Iz opštine odgovaraju da su oni redovno bili nosilac aktivnosti, a lovci i ribolovci samo dio organizacije.


- Odluku o održavanju kotlićijade je donijela Turistička organizacija Opštine. A oni su poslije toga kontaktirani da se uključe. Međutim, iako je bilo telefonom pozitivnih reakcija, da će sjesti, razgovarati, doći kod mene - poslije su zauzeli stav da to ne rade - rekao je Zdenko Sakan, načelnik Opštine Kotor Varoš.

U sportsko-ribolovnom društvu tvrde da nisu kontaktirani. Poručuju da opština slobodno može organizovati svoju kotlićijadu, ali će i oni održati svoju. Čim se stvore uslovi.

- U kojem će to vremenskom terminu biti - niko nije još o tome odlučio, čekamo da ove mjere popuste, pošto je to masovno, jer je dozvoljeno 100 i nešto ljudi, da se može biti na otvorenom. Mi ćemo sačekati da te mjere popuste - poručio je Veselko Lugić, Sportsko-ribolovno društvo "Kotor Varoš".

Kotlićijada u Kotor Varošu se redovno održava od 2009. godine, a prošle godine je nije bilo zbog pandemije virusa korona. Ribari i lovci poručuju, mijenjale su se vlasti, niko je nije svojatao, jer se radi o okupljanju ljudi dobre volje.

Тагови:
  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.