Portal "Govori Srbija"

Ko i kako koristi tragičnu smrt mladića za destabilizaciju Srpske

  • 15.08.2018. 14:10

Skup "Pravda za Davida" koji se svakodnevno održava na Trgu Krajine u Banjaluci prerastao je u politički sa zahtjevima koji se uglavnom odnose na napade na aktuelnu vlast u Republici Srpskoj, prije svega, policiju a zatim i na nosioce najviših republičkih funkcija, navodi portal "Govori Srbija".

"Ton takvom vidu protesta dali su kreatori tih protesta i najbliži sufleri nesrećnog oca Davora (Dragičevića). Tako je jedna tragična smrt zloupotrebljena za političke ciljeve, pre svega, nestrpljive opozicije u Republici Srpskoj koja bi što pre na vlast, prekim putem, ne čekajući izbore, svesni da su oni za njih potpuno neizvesni", piše u tekstu pod naslovom "Ko i kako koristi tragičnu smrt Davida Dragičevića za destabilizaciju Republike Srpske?". 

U tekstu se podsjeća da je prvi zamjenik visokog predstavnika u BiH Dein Hern primio juče u Sarajevu Davora Dragičevića, oca tragično nastradalog Davida Dragičevića, koji već nekoliko mjeseci predvodi grupu "Pravda za Davida" koja protestuje na centralnom gradskom trgu u Banjaluci u iščekivanju da Tužilaštvo Srpske izađe sa informacijom "kako je nastradao David". 

"Hern je izjavio da OHR nema ulogu u konkretnoj istrazi ali da Dragičević ima pravo da očekuje temeljnu i objektivnu istragu, na čemu, svedoci smo, insistira i vlast u Republici Srpskoj", piše u tekstu. 

U tekstu se naglašava da se sa skupova organizacije "Pravda za Davida" već poručuje "da nije važna Republika Srpska već BiH pa su se tako prešle granice Republike Srpske i krenulo ka diskretnom zagovaranju i centralizacije BiH". 

"Najveću zloupotrebu ovog tragičnog događaja a i samog oca iskoristio je jedan poznati banjalučki bloger ili kako ga od milja zovu 'medijski reketaš' i jedan duboko isfrustrirani bivši policijski službenik koji je izbačen iz policije zbog teških prekršaja", dodaje se u tekstu. 

"Sa Davorom Dragičevićem ispred sebe oni tako završavaju svoj, ali i poslove za još neke kojima smeta stabilna i jaka Republika Srpska. Naravno, nisu usamljeni u tome. Svoje interese u tome su našle i neke ambasade u Sarajevu, neke službe iz istog grada, ali i neke nevladine organizacije i mediji poput 'BN televizije' i 'Buke', oficijelnog portala pokreta 'Pravda za Davida'. Oni taj posao svakodnevno odrađuju jer su za to još poodavno nagrađeni i sada to moraju svojski da odrade plasirajući gomilu laži protiv aktuelne vlasti, ali i Republike Srpske uopšte, dramatično poručujući javnosti da Republika Srpska samo što nije propala priželjkujući haos", piše u tekstu koji je objavio portal "Govori Srbija". 

Isti izvor tvrdi da "novčana sredstva pokretu 'Pravda za Davida' stižu na vreme i u znatnoj količini".

"Tako se deo sredstava preliva preko dve prijedorske nevladine organizacije 'Izvor' i 'Kvart' koju sponzoriše Soroševa ispostava iz našeg regiona, zatim tu je veza na relaciji mladi banjalučki 'tatin milioner' i član PDP-a Draško Stanivuković koji svoj patriotizam prodaje iz 'poršea', 'mercedesa' ili 'audija' u zavisnosti od raspoloženja, ponosno se hvaleći da je u njegovoj luksuznoj kuću u Banjaluci spot snimala dobra prijateljica Darka Šarića, turbo folk pjevačica Goga Sekulić... Tako prijatelj pevaljke Sekulić pare prosleđuje bliskoj organizaciji 'Restart' a ovi dalje i do glavnog trga u Banjaluci", tvrdi se u tekstu portala "Govori Srbija". 

Na kraju, isti izvor navodi i "Nemačku razvojnu agenciju GIZ u Beogradu koja je u momentu pokušaja rušenja aktuelne vlasti u Republici Srpskoj postala centar okupljanja za lidera PDP-a Branislava Borenovića, mladog tatinog milionera Stanivukovića, ali i nekih članova 'Pravde za Davida'". 

"Svi zajedno u GIZ-u osmišljavaju kako destabilizovati Republiku Srpsku. To je samo jedan deo znatno šire priče o destabilizaciji Srpske", piše u tekstu koji je objavio portal "Govori Srbija".

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.