Klizište na putu Goražde - Čajniče

  • 25.03.2021. 20:48

Na regionalnom putu Goražde-Potkozara-Čajniče prema Pljevljima u Crnoj Gori, dva klizišta su prijetnja da bi moglo doći do potpune obustave saobraćaja. Bez alternativnog rješenja, Čajničanima je ovo jedini put. Privrednici su zabrinutu, a kamioni jedva saobraćaju, što bi moglo ugroziti poslovanje.

Oprez - na regionalnom putu prema Čajniču dva klizišta - jedno na Lukama, drugo u Berkovićima. Јedna traka je ostala, druga obrušena. Uz znakove upozorenja, vozači, očekuju i drugo ohrabrenje. Nemaju kuda pa su u stalnom iščekivanju kada će početi ozbiljna sanacija.

O problemu je upoznata i Republička saobraćajna inspekcija koju su iz Јavnog preduzeća Putevi Republike Srpske obavijestili da je put pod stalnim nadzorom terenskih službi i da su u toku aktivnosti na projektu trajne sanacije klizišta.

Iz Puteva kažu da će završetkom zimske sezone održavanja putne mreže utvrditi stepen oštećenja i način dodatne sanacije.

Uz jednogodišnju pandemiju i klizišta su teret za čajničke privrednike. Među njima su i drvoprerađivači, koji kažu da se kamioni jedva kreću. Žale im se i poslovni partneri da je sve teže doći do Čajniča. U bojazni su da bi s klizištem mogli nestati i poslovi od kojih žive stotine porodica.

“U vrlo nezavidnoj situaciji smo. Ukoliko se ovo ne bude riješilo u vrlo kratkom periodu, mislim da ćemo ostati odsječeni od ostatka svijeta”, kaže Marko Mićević, direktor ŠG Vučevica Čajniče.

Podsjećamo, i prethodnih godina na ovom putnom pravcu, kojim se preko Čajniča ovaj dio Srpske povezuje s Crnom Gorom, bilo je klizišta. Upućeni tvrde da to zahtijeva i više ulaganja u održavanje, zbog specifične konfiguracije terena i poroznog zemljišta.

Тагови:
  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?