UKC Republike Srpske

Klinika za ortopediju i traumatologiju uskoro u novim prostorijama

  • 31.07.2018. 19:36

Za manje od dva mjeseca klinika za ortopediju i traumatologiju u Univerzitetskom kliničkom centru preseljava se u nove prostorije. 

Stare oronule zamijeniće one sa najsavremenijom opremom, a sve će pratiti i adekvatna edukacija zaposlenih. Načelnik te klinike Nikola Bojić kaže da je samo u poslednja dva mjeseca na ortopediji i traumatologiji urađeno 420 operacija i da su na nove prostorije čekali 25 godina. 

"Vidimo da su radovi završeni, što se tiče ovog dijela, međutim imamo još radova dole u operativnom bloku i u centru urgentne medicine. Imamo zadnje iz svakog programa tehnologije, da li je u pitanju elektronika, operativni stolovi, lampe, instrumenti," rekao je Bojić.

Bojić kaže da o značaju te klinike najbolje govori podatak da je i danas helikopterom iz Trebinja prevezen motociklista povrijeđen u saobraćajnoj nezgodi koje su u letnjem periodu u značajnom porastu. Pri kraju su radovi na završetku cijelog Sjevernog krila, koje će između ostalog imati 10  operacionih sala, i intenzivnu njegu sa 44 kreveta.

"Mi pravimo najboljih objekat, nabavljamo najsavremeniju opremu i radimo na edukaciji kadra jer smatramo da narod Republike Srpske zaslužuje najbolju zdravstvenu zaštitu," rekao je direktor UKC Republike Srpske Vlado Đajić.

Što se kapaciteta tiče, u novom dijelu UKC biće ukupno 720 kreveta, 120 po spratu. Radovi su počeli u februaru 2016. Cijeli projekat finansira Vlada Srpske, kreditom Evropske investicione banke.

Тагови:
  • 20:10 Емисија: Прича се

    Политичка, дебатна емисија доноси широк избор актуелних тема, супротстављених ставова, различитих углова, чињеница и реплика.

  • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 22:05 Серија: Авионџије (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)

  • 23:20 Ноћни програм

    Ноћни програм