Prvi predsjednik Republike Srpske

Karadžić optimista da će doći vrijeme za istinu

  • 21.07.2018. 09:38

Prvi predsjednik Republike Srpske Radovan Karadžić optimista je da će doći vrijeme da se čuje istina o tome ko je šta radio, naredio, znao, šta je uzrok, a šta posljedica proteklog rata u BiH, kaže njegova kćerka Sonja Karadžić Jovičević, povodom 10 godina od hapšenja njenog oca.

"On mnogo radi, prevodi dokumentaciju, piše opaske, objašnjenja, komentariše navode iz optužnice iz prvostepene presude, ukazuje na netačnosti, nelogičnosti. To su hiljade dokumenata koji će, valjda, nekome biti zanimljivi da se vidi kako se izvrće istina da bi se optužio pojedinac, a preko njega i jedan narod", rekla je Jovičevićeva za "Večernje novosti". 

Ona je ukazala da Karadžić nije uhapšen 21. jula kada je objavljeno, već tri dana ranije i otkrila da je sam Karadžić planirao da se preda nakon Božića 2009. godine i da je sve vrijeme pripremao odbranu. 

"Zapadu je toliko bilo stalo da ga vidi u Hagu, da su ovde mogli mnogo bolje da istrguju za Radovana, dobiju mnogo više za Srbiju i Republiku Srpsku u vezi sa statusom, raznim evropskim aranžmanima, Kosovom, bilo čim. Ali istrgovali su za nekoliko privatnih džepova", tvrdi Jovićevićeva. 

Karadžićev advokat Goran Petronijević kaže da je Karadžić "tri dana bio otet" i da ga tri dana i dvije noći dok su ga držali u zgradi Bezbednosno-informativne agencije u Beogradu niko ništa nije pitao, niti su mu uzimali bris da ga identifikuju, što znači da su znali o kome je riječ. 

On je naveo da su "pojedinci iskoristili te dane kako bi uzeli pet miliona dolara koje su za Radovanovu glavu nudile SAD". 

Тагови:
  • 20:10 Емисија: Прича се

    Политичка, дебатна емисија доноси широк избор актуелних тема, супротстављених ставова, различитих углова, чињеница и реплика.

  • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 22:05 Серија: Авионџије (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)

  • 23:20 Ноћни програм

    Ноћни програм