Djelo od kojeg se ograđuju i oni koji su platili izdavanje

Kako se piše (h)istorija Bošnjaka?

  • 08.11.2018. 11:37

Adel Mahmutagić, autor i vlasnik izdavačke firme "Mahmudaganija" svoju knjigu "Historia Bošnjaka i njihove domovine Bosne od najranijeg vakta do današnjeg zemana" zainteresovao je javnost načinom na koji promoviše i prezentuje, ali i pokušava da proda knjigu.

Posredstvom Fejsbuka traži termine za održavanje predavanja i prezentacije knjige, a ima i utvrđen cjenovnik za ulaz i to za školarce 3 KM i 6 KM za odrasle. Nudi i obezbjeđivanje ulaznih karata.

U istoj objavi autor tokom prezentacije nudi i knjigu na prodaju, a od zarade 15 odsto dao bi, navodi, za javnu ustanovu u kojoj održava predavanje i prezentaciju.

Iako je riječ o autoru i vlasniku izdavačke kuće koji bi trebalo da drži predavanje, objava kojom nudi prezentaciju napisana je polupismeno uz mnogo gramatičkih i jezičkih grešaka.

Inače, riječ je o knjizi koja je u javnost dospjela i po priči o tome ko je finansirao njeno izdavanje. 

Opština Maglaj javno se oglašavala i navodila da nisu istinite tvrdnje da je podržala izdavanje knjige. 

Kako tvrde, nije istinito da su opština Maglaj i opštinski načelnik Mirsad Mahmutagić  podržali aplikaciju za sredstva iz oblasti kulture navedenog djela navodeći da njen autor lažno predstavlja i dovodi u zabludu pojedince kojima knjigu prezentuje.

Opština je, navode, Adelu Mahmutagiću uputila zahtjev da prestane sa navedenim radnjama i objavi demant zbog lažnog predstavljanja, te da iz svog djela odstrani grb opštine Maglaj i sav tekst iz knjige koji je u vezi sa ovom opštinom.

Da i u samoj opštini nisu sigurni šta su sve platili ili se sada s namjerom ograđuju od objavljene knjige,u prilog ide i činjenica da je upravo opština Maglaj bila ta koja je izdvojila tri hiljade KM u projektu za samozapošljavanja nezaposlenih lica sa Biroa za zapošljavanje.

Autor pomenute knjige bio je jedan od pet korisnika koji su dobili novac , a sve je ovjekovječeno, kako su i sami naveli, potpisom u opštini Maglaj.

Javna biblioteka Lukavac bila je jedna od ustanova u kojoj je knjiga predstavljena.

  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    Бизнис клуб (Р)

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије