Istrage završavaju u ćorsokaku

Kako radi banjalučko Tužilaštvo? Ne radi.

  • Извор: АТВ
  • 18.01.2022. 14:22

Ako je suditi po banjalučkom Tužilaštvu, slobodno možete upasti nekome na posjed, voćnjak, imanje, zemlju, raditi šta god hoćete, a naročito snimati, te za to nećete snositi nikakve sankcije. Čak, Okružno javno tužilaštvo Banjaluka će nakon nekog vremena donijeti Naredbu o nesprovođenju istrage.

Naime, tužilac Dalibor Vrećo iz OJT Banjaluka je nakon gotovo dvije godine od kad su Stanivuković i njegova grupa upali na privatni posjed i snimali se, uradio upravo to.

Za pomenuto Tužilaštvo, upad na privatni posjed - voćnjak, fotografisanje i snimanje, kao i objavljivanje snimaka na društvenim mrežama i planetarno popularnoj video-platformi Youtube, nisu krivično djelo.

Tužilaštvo u ovom slučaju, upad na privatni posjed definiše kao upad u zatvoren prostor, stan ili kuću, odnosno kao nasilni ulazak u isti, i da se samo u tom slučaju krši Zakon. 

Shodno odluci, o definisanom privatnom prostoru odbačena je i prijava na "Neovlašćeno snimanje".

Prema tumačenju tužioca Dalibora Vreće, svako može snimati na tuđem, privatnom posjedu, a za to neće biti kažnjen, jer kako navodi, to nije "povrijeđivanje privatnosti doma".

Kada je u pitanju kršenje zdravstvenih propisa, tada donesenih odlukom Republičkog štaba za vanredne situacije, Tužilaštvo navodi da Stanivuković nije kriv iz razloga što su mjere kršili i drugi, koji su se u tom trenutku nalazili tu.

Da nije tužno, bilo bi smiješno, posebno što javnost zna vrlo dobro kako se završava većina istraga ovog tužilaštva.

Dosadašnja praksa banjalučkog tužilaštva, čast izuzecima, pokazala je da se ovakve istrage obustavljaju čim se za to steknu potrebni uslovi, drugim riječima, čim utihne glas javnosti.

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић