Pale

Jugović: Za projekat "Podrška poljoprivrednim proizvođačima" 136.000 KM

  • 04.12.2020. 18:53

Načelnik opštine Pale Boško Jugović izjavio je Srni da je ova lokalna zajednica jedna od devet korisnika bespovratnih sredstava iz Finansijskog mehanizma za finansiranje projekata integrisanog i održivog razvoja u Srpskoj u 2020/2021. godini.

"Potpisali smo ugovor sa predstavnicima Investiciono-razvojne banke /IRB/ Republike Srpske, a predložili smo projekat 'Podrška poljoprivrednim proizvođačima na području opštine Pale', čija je ukupna vrijednost oko 136.000 KM. Od tog iznosa, IRB će nam bespovratno dodijeliti skoro 100.000 KM, dok će preostali iznos od 36.000 KM biti obezbijeđen u budžetu opštine", istakao je Jugović.

On je naglasio da je realizacija ovog projekta u skladu sa listom prioriteta koje su utvrđene strategijom lokalnog razvoja, a programi poput ovoga doprinose jačanju ruralnog razvoja.

"U prethodnom periodu, kroz znatno povećane podsticajne mjere, manifestovali smo našu opredijeljenost da ojačamo poljoprivrednu proizvodnju i ovo je nastavak aktivnosti opštine Pale u tom smjeru", rekao je Jugović.

Predstavnici IRB Republike Srpske i devet lokalnih zajednica danas su u Banjaluci potpisali ugovore o dodjeli bespovratnih sredstava u iznosu od 690.000 KM iz Finansijskog mehanizma za finansiranje projekata integrisanog i održivog lokalnog razvoja u Republici Srpskoj.

Sredstva su obezbijedili Vlada Republike Srpske putem Ministarstva finansija i Vlada Švajcarske putem Razvojnog programa UN u BiH, a u sedmom cikusu dobili su ih opštine Prnjavor, Mrkonjić Grad, Pale, Srbac, Šipovo, Istočno Novo Sarajevo, Brod, te gradovi Trebinje i Banjaluka. 

Тагови:
  • 19:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 20:00 Лутрија РС, Лото

    Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.

  • 20:10 Емисија: Досије

    ''Емисија: Досије

  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Авионџије

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.