Vrtić "Bubamara"

Jugović: Cvijanovićeva obećala pomoć u opremanju vrtića

  • 07.10.2020. 17:54

Direktor vrtića "Bubamara" na Palama Vanja Jugović izjavila je danas da je od predsjednika Republike Srpske Željke Cvijanović dobila obećanje da će pomoći opremanje novog objekta vrtića koji je u izgradnji.

Ona je navela da ima i obećanje Vlade Srpske da će obezbijediti oko 250.000 KM za sređivanje prilaznog puta i prostora oko ove ustanove.

Jugovićeva je rekla novinarima da im je velika čast što su danas ugostili predsjednika Republike Srpske i to tokom obilježavanja Nedjelje djeteta.

Ona je istakla da će vrtić "Bubamara" biti proširen za oko 550 metara kvadratnih i da bi u novi objekat trebalo da bude smješteno od 120 do 130 mališana uzrasta od šest mjeseci do šest godina.

"Ovo je olakšanje i za roditelje koji godinama čekaju da se njihovo dijete upiše u našu ustanovu", rekla je Jugovićeva.

Ona je izrazila nadu da će izgradnja novog objekta biti završena do kraja novembra i da će tada moći da prime više od 300 djece, što će ih svrstati u jednu od najvećih predškolskih ustanova u Republici Srpskoj.

Jugovićeva je podsjetila da je ukupna vrijednost radova na izgradnji objekta vrtića 650.000 KM i da je sredstva obezbijedila opština Pale.

Ona je navela da su do ove godine u vrtiću imali 184 djece, te da je usljed epidemije virusa korona smanjen njihov broj u grupama.

Jugovićeva kaže da je od 1. oktobra na osnovu preporuke Instituta za javno zdravstvo povećan broj mališana u grupi na 25, što opet nije puni kapacitet.