Štrajkački odbor Bolnice "Srbija"

Jovičić: Usaglašen minimum procesa rada za vrijeme štrajka

  • 30.11.2018. 15:07

Štrajkački odbor Bolnice "Srbija" u Istočnom Sarajevu usaglasio je sa rukovodstvom ove zdravstvene ustanove plan i minimum procesa rada za vrijeme štrajka, koji je najavljen za 4. decembar, ukoliko radnicima ne budu isplaćene plate za septembar i oktobar sa doprinosima, kao i doprinosi za avgust.

Predsjednik Sindikata doktora Sarajevsko-romanijske regije Tatjana Jovičić rekla je Srni da se taj plan radi na osnovu odluke o minimumu procesa rada koju je donio Upravni odbor Bolnice. 

"Dogovorili smo se o minimumu procesa rada koji će potpisati predsjednik Štrajkačkog odbora i direktor i to je važeći akti koji služi u režimu bolnice u štrajku", pojasnila je ona i dodala da svi zaposlenin za vrijeme štrajka poštuju taj režim. 

Jovičićeva kaže da su za vrijeme trajanja štrajka za funkcionisanje ustanove, u medicinskom smislu, odgovorni, pored direktora, Štrajkački odbor i Stručni kolegijum koji čine načelnici odjeljenja. 

"Mi se pripremamo za štrajk 4. decembra, ali se nadamo da do njega neće doći", istakla je ona i dodala da je Štrajkački odbor uputio zvaničan dopis Vladi Republike Srpske u kojem traže i mole da se osnivač uključi u ove pregovore kako ne bi došlo do štrajka.