Doboj

Јerinić: Prva nagrada Osnovne škole "Vuk Stefanović Karadžić" na ponos grada

  • 09.03.2021. 13:13

Gradonačelnik Doboja Boris Јerinić organizovao je prijem za članove projektnog tima "Promocija fizičke aktivnosti kod djece sa posebnim potrebama" iz Osnovne škole "Vuk Stefanović Karadžić", koji su osvojili prvo mjesto i 50.000 evra na konkursu koji je raspisala Evropska komisija, te najavio podršku Gradske uprave.

Јerinić je rekao novinarima da je uspjeh škole, u kategoriji "Zdravi životni stilovi", na ponos grada, Republike Srpske i BiH, s obzirom na to da je jedina nagrađena na Balkanu.

On je ukazao na dosadašnju dobru saradnju sa Osnovnom školom "Vuk Stefanović Karadžić" i najavio podršku Gradske uprave za realizaciju ovog i narednih projekata.

Direktor škole Ljubiša Blagojević naveo je da su neophodna dodatna sredstva da bi se zaokružila priča za djecu sa poteškoćama, kako bi Doboj postao resursni centar dobojske regije, a ne Prijedor, koji je to u ovom trenutku.

- Pozvao bih predsjednicu Republike Srpske Željku Cvijanović i ministra prosvjete i kulture Nataliju Trivić da se aktivno uključe u ovaj projekat, da zaokružimo kompletnu priču vezano za našu školu i djecu sa poteškoćama u razvoju, da konačno dobiju svoje adekvatne prostorije - izjavio je Blagojević.

On je pojasnio da će novčana sredstva iz projekta biti usmjerena za uređenje inkluzivnog igrališta, opremanje mini-sale za potrebe nastave fizičkog vaspitanja učenicima sa posebnim potrebama, i angažovanje edukatora za osposobljavanje nastavnika u radu sa takvom djecom, dok su dodatna sredstva neophodna za dnevni boravak, zasebne toalete, čajnu kuhinju i slično.

Koordinator projekta Milena Јanković rekla je da je na konkursu učestvovalo 60 škola iz 32 zemlje, mahom članice EU.

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.