Gradonačelnik Doboja

Јerinić: Krajem novembra počinje izgradnja novog objekta bolnice u naselju Usora

  • 31.10.2019. 13:32

Gradonačelnik Doboja Boris Јerinić najavio je da će krajem novembra u dobojskom naselju Usora početi izgradnja novog objekta bolnice.

Јerinić je danas rekao da će krajem novembra izvođač radova biti uveden u posao, te da je predviđeni rok za izgradnju novog objekta bolnice tri godine.

"Tim koji je formiralo Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Srpske u stalnom je zasjedanju sa izvođačem radova. U toku je faza projektovanja i usklađivanja tehničke dokumentacije i sve se radi po predviđenoj dinamici", rekao je Јerinić novinarima pred početak svečanosti povodom obilježavanja krsne slave Bolnice u Doboju - Svetog apostola i jevanđeliste Luke.

Direktor dobojske Bolnice "Sveti apostol Luka" Mladen Gajić zahvalio je lokalnoj vlasti i Vladi Srpske na dobroj saradnji u realizaciji ovog projekta.

"Dobojska bolnica je druga zdravstvena ustanova u Republici Srpskoj po broju pruženih usluga, u kojoj se liječi 20 odsto njenog stanovništva", izjavio je Gajić.

On kaže da se redovno isplaćuju plate radnicima ove ustanove, ali da postoje određena kašnjenja uplate doprinosa, koja se izmiruju prema predviđenom akcionom planu Vlade Srpske.

Gajić je kao cilj za narednu godinu naveo formiranje angio-sale, procijenjene vrijednosti oko milion KM, za čiju realizaciju imaju podršku Gradske uprave Doboj.

On je istakao da dobojska bolnica nema problema sa odlivom kvalifikovane radne snage.

Specijalista Službe za ortopediju i traumatologiju Anela Velimirović najavila je za narednu godinu uvođenje nove procedure endoprotezu koljena.

Na spomen-obilježju u kompleksu bolnice danas su prislužene svijeće za pokoj duša radnika ove zdravstvene ustanove koji su poginuli u proteklom ratu, a vijence su na spomenik, osim predstavnika uprave Bolnice, položili predstavnici grada Doboja i poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Obren Petrović.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik i ambasador Kine u BiH Đi Ping 14. marta položili su kamen temeljac za izgradnju nove zgrade bolnice u Doboju ukupne vrijednosti 88.568.717 KM bez PDV-a, koju će prema principu "ključ u ruke" graditi "Čajna sinofarm internešnel korporejšn".

Тагови:
  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.