Čestitke roditeljima

Jedanaesto dijete stiglo u porodicu Gluhović

  • 09.06.2019. 13:54

Bračni par Maja i Nenad Gluhović iz rogatičkog sela Božine dobili su 11. dijete - sina NJegoša i, prema riječima majke, više ne planiraju proširenje porodice.

Prvo dijete, sina Bogdana, Gluhovići su dobili prije dvadeset godina. Zatim su se rađali Nevena, Suzana, Gorica, Dragoljub, blizanci Dušan i Dušica, Snežana, Jovanka, Danijela i nedavno NJegoš. 

Veliku podršku pružaju im Opštinska uprava Rogatica i Centar za socijalni rad. NJihovi predstavnici posjetili su Gluhoviće i uručili im osnovne životne namirnice, kao i 1.000 KM, dar načelnika opštine Milorada Jagodića, objavljeno je na sajtu opštine Rogatice. 

Ovako brojnoj porodici potrebno je mnogo toga i svaka pomoć je dobrodošla, ali su oni veoma skromni i zadovoljni onim što imaju. 

Maja ističe da je sin Bogdan zaposlen u Oružanim snagama BiH i da pomaže koliko može. 

"Imamo četiri krave, mlijeko, sir i kajmak za naše potrebe. Planiramo da pravimo štalu i želja nam je da imamo deset krava. Tada ću moći prodavati mlijeko što će nam biti od velike koristi", ispričala je Maja. 

Direktor Centra za socijalni rad Marina Ćosović kaže da često pomažu ovoj porodici. 

"Svakom akcijom koju organizujemo oni su obuhvaćeni, a kroz projekat socijalizacije svake godine neko od djece ide na more", rekla je Ćosovićeva. 

Ocjene i vladanje malih Gluhovića u školi su za primjer, a želje su ima veoma skormne. 

Na pitanje šta bi željela da ima, desetogodišnja Dušica je odgovorila "još krava". I želje braće i sestara ne razlikuju se od njenih, što pokazuje da je i u današnje vrijeme moguće njegovati istinske životne vrijednosti. 

Glava mnogobrojne porodice, otac Nenad je borac prve kategorije, a zarađuje radeći za nadnicu da bi porodici obezbijedio hranu, dok se Maja, uz veliku pomoć djece, brine o domaćinstvu. 

Maju je majka napustila po rođenju 1981. godine, a odgojila je baka. Imala je želju da ima mnogobrojnu porodicu, koja joj se i ostvarila.

Тагови: