Jedanaest povratničkih porodica u Srpskoj dobiće pomoć za obnovu ili izgradnju svojih domova

  • 18.09.2020. 19:44

Jedanaest povratničkih porodica u RS dobiće pomoć u građevisnkom materijalu za obnovu ili izgradnju svojih domova od federalnog ministarstva za izbjegla i raseljena lica. 

Među njima je i Edin Vilić, iz Kotor Varoša. 

"Pazite, danas je jako teško u BiH imati takav posao da možete sami sebi regulsiati određene stambene probleme. Tako da je ovo mnogo za mene", kaže Edin. 

Sporazum o donaciji oko 110.000 maraka potpisali su predstavnici pet lokalnih zajednica iz Srpske i Edin RAmić, ministar za izbjegla i raseljena lica Federacije BiH. 

"Od čega je pet ugovora u Kotor Varošu, dvije su Banja Luka, dvije Prnjavor, jedna je Gradiška, jedna Kneževo - dakle oni će dobiti građevinski materijal, kasnije ćemo im pomoći da ugrade taj materijal", kaže Edin Ramić, ministar za izbjeglice i raseljena lica FBiH.

"Nadam se da ćemo imati priliku i dalje da sarađujemo na drugim projektima. Mi u gradu Banjaluci takođe imamo saradnju sa Sekretarijatom za izbjegla i raseljena lica RS sa kojim smo radili neke projekte. Ovo je prava ovakva prilika i nadam se da će ih biti još", poručio je Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke. 

Sa načelnikom Kotor Varoša Zdenkom Sakanom ministar Ramić je potpisao ugovore o izgradnji određenih infrastrukturnih projekata u vrijednosti oko 175.000 maraka. Opština Prnjavor već ima iskustva u saradnji sa fedralnim ministarstvom.  

"Prošle godine smo realizovali veliki infrastrukturni projekat u mjesnoj zajednici Mravica u vrijednosti većoj od 200.000 KM, u čemu je federalno Ministarstvo učestvovalo sa više od 60 odsto sredstava, a ostatak su obezbijedili korisnici i opština Prnjavor", kaže Darko Tomaš, načelnik Prnjavora.

Opština Prnjavor je ove godine potpisala projekat sa federalnim ministarstvom za izbjegla i raseljena lica o realizaciji putnog pravca u mjesnoj zajednici Babanovci.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?