Napeto u direktorskoj fotelji

Jankoviću se drmala stolica direktora ŠG Klekovača

  • 09.11.2018. 19:15

Vršiocu dužnosti direktora ŠG "Klekovača-Potoci" u Istočnom Drvaru, Nikoli Jankoviću danas se drmala fotelja, ali ostao je u njoj. Njegov šef Risto Marić, direktor Šuma Srpske, u telefonskom razgovoru rekao nam je da će se do dva popodne znati njegova sudbina. 

"Ta informacija će vam biti dostupna negdje oko 14h. šta se do tad dešava? Sjednica Vlade je u 10h započela tako da će to na sjednici Vlade biti rješeno. Je l' mogu računati tad na vašu izjavu? Sve informacije u 14h. Je l' možemo račuanti na vašu izjavu tad? Možete, dobićete izjavu onako kako se Vlada odredi", kaže Risto Marić, direktor JP "Šume Republike Srpske". 

Izjavu Riste Marića nismo dobili, jer u 14 časova nije odgovarao na naše pozive i poruke. Iz resornog ministarstva poručuju da su upoznati sa dešavanjima u šumskom gazdinstvu i da se radi na prevazilaženju problema. 

"Postoji i varijanta, znači razmišlja se o tome da se izvrši promijena direktora, odnosno da se sadašnji v.d. direktor razriješi i da se postavi neko adekvatnije rješenje u smislu prevazilaženja te situacije", izjavio je Goran Zubić, pomoćnik ministra za šumarstvo i lovstvo.

I sam Janković nam je potvrdio da je kraj radnog vremena dočekao u fotelji, bez informacija iz Banjaluke o njegovoj smjeni. Kaže da je zatvoren konkurs za direktora ŠG "Klekovača-Potoci", da se prijavio, ali da se čeka koalicioni stav i dogovor.  

"Ja sam direktor, sjedim u svojoj kancelariji, radim posao, čekam da se vrate ovi s terena, u pošumljavanju, otprema je otišla već, završila svoj posao, petak je. Nema ovdje nikog ispred, nema protesta, nema blokade, ne zanm, je l' treba da vam slika?" rekao je Nikola Janković, v.d. direktor ŠG "Klekovača-Potoci".

Slike radničke bune i protesta stizale su proteklih dana iz Istočnog Drvara, jer je direktor, kako su tvrdili radnici, kući poslao Drvarčane-sezonce, a zaposlio svoje ljude iz Ribnika. Nezadovoljni radnici tražili su smjenu Jankovića.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана