AMS Republike Srpske

Jaki udari vjetra u Hercegovini

  • 25.09.2018. 08:19

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH ovog jutra vozi se po pretežno vlažnim i klizavim kolovozima, magla smanjuje vidljivost u kotlinama, preko prevoja i uz rijeke, a iz Auto-moto saveza Republike Srpske upozoravaju i na jake udare vjetra na području Hercegovine.

Na području Mrkonjić Grada, Sokoca i Doboja vidljivost je mjestimično smanjena na 20 do 70 metara, a magle ima i u dolinama rijeka Bosne, Spreče, Lašve i Save. 

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina mogući su odroni kamenja i zemlje na kolovoz, posebno na pravcima Banjaluka-Crna rijeka-Jajce, Karanovac-Kneževo-Turbe, Višegrad-Ustiprača i Foča-Sarajevo. 

Na dionici auto-puta Banjaluka-Prnjavor, na lokalitetu Petlja Mahovljani jedan, u toku je izgradnja sistema za naplatu putarine, zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja. 

U toku je uklanjanje naplatnih kućica na dionici magistralnog puta Klašnice dva-Šargovac, zbog čega je na ovom lokalitetu izmijenjen režim odvijanja saobraćaja, a vozače iz AMS Republike Srpske mole da opreznije voze i da poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju. 

Na dionici magistralnog puta Klašnice-Prnjavor u mjestu Hrvaćani, na ukrštanju magistralnog puta sa auto-putem u zoni vijadukta Crkvište, zbog izgradnje auto-puta, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu zaobilaznicu u neposrednoj blizini. 

Na dionici magistralnog puta Klašnice jedan-Prnjavor, u mjestu Drugovići, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja, radi uključivanja i isključivanja mehanizacije koja je angažovana na izgradnji auto-puta Banjaluka-Doboj.  

Zbog sanacije klizišta usporeno se saobraća na dionici magistralnog puta Karanovac-Crna Rijeka. S obzirom na to da je riječ o veoma frekventnom putnom pravcu, dolazi do kratkotrajnih zastoja zbog čega vozače iz AMS mole za strpljenje. 

Na magistralnom putu Sarajevo-Foča, na lokalitetu Sijeračke stijene, zbog većeg odrona saobraćaj se još odvija usporeno, prema privremeno urađenom proširenju pored puta i prohodno je za sva vozila. 

Izmijenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog puta granica Republika Srpska (Trnovica dva)-Trebinje zbog izgradnje vodovoda za naselje Dražesne Gore. 

Zbog deminerskih radova od 8.00 do 16.00 časova najavljene su polučasovne obustave saobraćaja na magistralnom putu Foča-Gacko na lokaciji Nacionalni park Sutjeska-Priboj, opština Foča. 

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-granica BiH/Crne Gore (Šćepan Polje) zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona. 

U toku je izgradnja male hidroelektrane "Glavica" na rijeci Plivi, tako da je izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja na dionici regionalnog put Baraći-Šipovo. 

Na graničnim prelazima nisu zabilježena duža čekanja. 

Zbog radova u Hrvatskoj obustavljen je saobraćaj na graničnom prelazu Novi Grad-Dvor. 

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.