Tešanj

Јaka kiša poplavila više naselja, evakuisano 17 lica

15:30, 24.08.2019.
Izvor: Srna
Opština Tešanj proglasila je stanje prirodne nesreće nakon što je sinoćnje jako nevrijeme poplavilo pojedine objekte zbog čega je 17 lica evakuisano, oštetilo putne komunikacije, a zbog plavljenja izvorišta u Јelahu je pet bunara van funkcije.

Јak vjetar, grad i obilna kiša sinoć su oko 22.00 časa zahvatila opštinu Tešanj, posebno naselja Piljužići, Јelah, Mračaj, Miljanovci, Tešanj, Džemilić Planje, Mrkotić i Kalošević.

"Zbog bujičnih voda i plavljenja objekata zatočeno je više mještana, kao i desetak gostiju u ugostiteljskom objektu u Јelahu. Ukupno je u akciji spašavanja evakuisano 17 građana", navedeno je na sajtu opštine Tešanj.

Poplavljeno je nekoliko privrednih objekata i Osnovna škola "Huso Hodžić" u Tešnju, područna škola u Bobarama i područna ambulanta u Piljužićima.

U ovim mjestima su ugroženi i poplavljeni objekti, kao i putne komunikacije prema Piljužićima, Novim Miljanovcima, kao i magistralni put Doboj-Teslić u mjestu Kalošević koji je tokom noći deblokiran, pa se saobraćaj odvija usporeno jednom trakom.

Zbog plavljenja regionalnog puta Novi Šeher-Prnjavor u mjestu Vukovo za saobraćaj je bio zatvoren ovaj put iz pravca Tešnja prema Јelahu, dok je od Јelaha prema Piljužićima još zatvoren zbog vode na kolovozu.

U Јelahu je zbog plavljenja izvorišta van funkcije pet bunara, te je za očekivati prekide u snabdijevanju vodom iz vodovoda "Јelah", navodi se na sajtu opštine Tešanj.

Fiksne telefonske veze ne funkcionišu u Vatrogasnom domu, te je otežana i onemogućena komunikacija sa građanima i nadležnim službama.