Laktaši

Izvršenje lokalnog budžeta za prvo polugodište ostvaren 49,1 odsto

  • 19.09.2019. 14:13

Odbornici Skupštine opštine Laktaši danas su usvojili izvještaj o izvršenju lokalnog budžeta.

"Za prvo polugodište je ostvaren 49,1 odsto, odnosno 51 odsto, zaključno s avgustom", kaže načelnik opštine Ranko Karapetrović.

Zadovoljan je Karapetrović budžetskom realizacijom. Kaže, to je pokazatelj da se ostvaruje planirani opštinski budžet od 16,4 miliona KM, te da ova lokalna zajednica nema problema u izvršavanju obaveza.

Ono čime se još hvale u Laktašima je privreda. Na sjednici je razmatrana i informacija o stanju u ovoj oblasti. Kažu, razvoj ide uzlaznom putanjom, a tome u prilog ide i što su po uspještnosti privrede Laktaši treća po redu lokalna zajednica u Republici Srpskoj, odmah iza Banjaluke i Bijeljine, a daleko ispred mnogih većih gradova i opština.

Predsjednik Skupštine opštine Laktaši Boris Spasojević rekao je da je izvještaj o izvršenju budžeta jednoglasno usvojen. Spasojević kaže, opština ne može da utiče na neke situacije, poput povrata PDV-a, ali se nada da će i to u budućnosti biti poboljšano.

Na dnevnom redu se našlo 17 tačaka. Između ostalog, na sjednici su podržane i informacija o stipendiranju učenika i studenata sa područja opštine u školskoj 2018/2019. godini, kao i informacije o radu Odjeljenja za inspekcijske poslove i Odsjeka za komunalnu policiju za prvo polugodište ove godine.

Тагови:
  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм