Banjaluka

Izabrani pobjednici pete ajvarijade trgovačkog lanca Tropic i mojMarket

  • 21.10.2019. 11:59

Proteklog vikenda u Tropic centru Banja Luka održan finalni krug takmičenja Ajvarijada, u kojem su nagrađena po tri ajvara u dvije kategorije – blagi i ljuti. 

Posebnu nagradu odnijela je i najljepša teglica. Pobjednici su osvojili poklon bonove za kupovinu u marketima ovog trgovačkog lanca te poklon pakete njihove robne marke Volim. Ukupan nagradni fond bio je preko 1.000 KM.

Domaći trgovački lanac Tropic i mojMarket, od 01. do 13. oktobra realizovao je takmičenje za izbor najboljeg ajvara. Bila je ovo peta, sada već tradicionalna Ajvarijada. Svi domaćini i domaćice koji su ove godine pravili ajvar, imali su priliku da učestvuju u takmičenju. Za učešće, bilo je potrebno predati teglicu ajvara sa osnovnim podacima u bilo koju Tropic ili mojMarket trgovinu. 

Stručni žiri, kojeg su sačinjavali zaposleni u odjelu razvojne kuhinje, tehnolozi te veliki gurmani i poznavaoci ove zimnice, imao je težak zadatak da od preko 50 pristiglih teglica odluči koje idu u finalni izbor. Posebnu pažnju obraćali su na boju, teksturu, ukus i omjer začina u svakom od ajvara.

„Takmičenje Ajvarijadu realizovali smo s ciljem da održimo duh tradicije pripreme ove zimnice i da osjetimo varijacije u pripremi iz svih lokalnih zajednica u kojima poslujemo, a i šire. Drago nam je da je i ove godine bio dobar odaziv. U okviru finalnog takmičenja, imali smo i degustacije proizvoda naše robne marke Volim, od kojih se posebno ističe domaći ajvar od pečenih paprika. Ovaj proizvod, od kada se 2017. pojavio na policama naših marketa, pobrao je sve simpatije i postao najčešći izbor naših kupaca, kada je u pitanju zimnica,” navela je Aleksandra Marković, portparol trgovačkog lanca Tropic i mojMarket.

U kategoriji blagog ajvara prvo mjesto osvojio je Ljube Bandović iz Istočne Ilidže, drugo mjesto Dijana Mijatović iz Laktaša, a treće Nada Savić iz Banjaluke. U izboru ljutog ajvara pobjedu je odnijela Milana Čolić iz Kneževa, drugo mjesto pripalo je Dušanki Suzić iz Banjaluke, a treće Nihadi Salibašić iz Olova.

Titulu najljepše ponijela je teglica Nade Savić iz Banjaluke, sa nazivom “punica i zet”.
 

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде, теме посвећене домаћим производима, узгоју воћа и поврћа, ратарству и сточарству, као и мноштво злата вриједних савјета, те приче о вриједним пољопривредницима, домаћинима, и плодовима њиховог рада.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Наша Српска (Р)

    Емисија: Наша Српска (Р)

  • 13:25 Енерго клуб (Р)

    Гдје на једном мјесту добити информације из енергетике, како глобалне, а тако и домаће? Наш нови формат ‘Енерго клуб’ пружиће вам релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.