Akcija članova MZ Senjak

Iz Gradiške poslata još jedna sportska razglednica u svijet: Novi koševi za buduće šampione

  • 06.11.2020. 18:35

Nakon oslikanog najvećeg murala u Evropi posvećenog tragično nastradaloj košarkaškoj legendi Kobiju Brajantu, vrijedni članovi MZ Senjak Gradiška, nastavili su sa radovima na igralištima.

Ispucao i hrapav asfalt u dvorištu OŠ "Danilo Borković" otišao je u prošlost, a nikli su novi tereni, oni, na kojima će nicati novi sportski ambasadori Srpske u svijetu.

Naime, nekolicina članova gore navedenog naselja, rekonstrukciju terena uspješno privodi kraju.

Nakon sređivanja centralnog košarkaškog terena, uslijedilo je ono fudbalskog, odnosno rukometnog, da bi na red došli i pomoćni koševi.

''Konstrukcije na fudbalskom terenu su stajale više deset godina, a mi smo se odlučili da ih rekonstruišemo. Zahvaljujem se KK ''Igokea'' koji je donirao četiri table za naš grad, a zahvaljujem se naravno KK ''Stars basket'' na nesebičnoj podršci i rukovodstvu škole na razumjevanju'', kazao  je ze ''Micro mrežu'' jedan od inicijatora akcije, Dušan Ristić.

Sa ovih terena, u NBA zvijezde vinuo se i poznati košarkaš Ratko Varda, ali i pojedini fudbaleri kao što su Goran Zakarić i Ognjen Ožegović.

Jedan od inicijatora ove akcije nije krio zadovoljstvo urađenim, te je dodao kako na ovome neće stati, jer kako kaže, ima još mjesta za napredak.

''Izuzetno mi je drago što se realizovala ova ideja vezana za terene na Senjaku. Moram da napomenem da ova akcija još nije završena jer ćemo u narednom periodu raditi još na poboljšanju terena'', dodao je Zoran Lukić, trener i predsjednik KK ''Stars basket''.

Ovo je još jedna u nizu sportskih razglednice koja je tokom tekuće godine poslata u svijet.

Тагови: