Ivetić: Gujonova posjeta znak da nijedan Srbin nije zaboravljen

  • 22.04.2021. 22:53

Direktor Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu Ministarstva spoljnih poslova Srbije Arno Gujon, koji je boravio u trodnevnoj posjeti Srbima u FBiH, obećao je pomoć srpskom narodu u Posavskom kantonu, rekao je Srni predsjednik Srpskog građanskog udruženja "Posavina" Damir Ivetić.

Ivetić sa danas u Bosanskom Petrovcu sastao sa Gujonom, te istakao da je ovaj susret bio početak saradnje Srba iz Posavine sa Upravom za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

"Dolazak Gujona je znak da nijedan Srbin nije zaboravljen i da je Srbija naša kuća. Tokom sastanka napomenuo sam šta su problemi koji muče povratnike u Posavinu i nadamo se da će se iznaći način da se Srbima u Posavini olakša povratnički život", rekao je Ivetić.

On je naveo da je obećana pomoć u mehanizaciji, poljoprivrednim mašinama, ali i realizaciji projekata od značaja za Srbe u Posavskom kantonu.

Ivetić je izrazio zahvalnost Gujonu na posjeti Srbima u Federacije BiH i izrazio nadu da će uskoro posjetiti Srbe u Posavini.

Gujon i Njegovo preosveštenstvo episkop bihaćko-petrovački Sergije danas su u selu Janjila kod Bosanskog Petrovca odali počast Srbima ubijenim na Petrovačkoj cesti.

Gujon je poručio da je svirepo ubistvo Srba prognanih iz Krajine na Petrovačkoj cesti simbol srpskog stradanja u "Oluji", za koji koji niko odgovarao, saopšteno je iz Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu.

Trodnevnu posjetu Srbima u Federaciji BiH Gujon je započeo u utorak, 20. aprila, obilaskom Bosanskog Grahova, gdje je u razgovoru sa opštinskim rukovodstvom i predstavnicima lokalnih udruženja predstavio mogućnosti projektne podrške koju Uprava može da im pruži.

Obišao je i Crkvu Svetih apostola Petra i Pavla, gdje je sa grahovskim sveštenstvom upalio svijeću u spomen mještanima ovog kraja koji su stradali u odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Na jučerašnjem sastanku sa načelnicima opština Drvar, Glamoč i Istočni Drvar, te predstavnicima srpskih udruženja i sveštenstvom u Drvaru i Glamoču, Gujon je poručio da će Srbija nastaviti da pruža podršku i pomoć Srbima u Federaciji BiH, ali i regionu.

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм