Ministarstvo poljoprivrede RS

  Isplaćeno 1,2 miliona za opremu za navodnjavanje

  • 25.06.2018. 15:08

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske isplatilo je, posredstvom Agencije za agrarna plaćanja, 1.205.669 KM poljoprivrednicima za nabavku opreme za navodnjavanje.

Sa ovom uplatom, Ministarstvo je isplatilo 2.465.760 KM za nabavku opreme za navodnjavanje od ukupno pet miliona KM, koliko je obezbijeđeno u skladu sa odlukom Vlade Republike Srpske od kraja prošle godine. 

Sredstava su dodijeljena na osnovu javnog poziva za podnošenje zahtjeva za odobravanje sredstava za nabavku opreme za navodnjavanje, saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srpske. 

Predmet nabavke bila su isključivo ulaganja u pokretnu opremu za navodnjavanje - pumpe, cijevi, crijeva, tifoni za navodnjavanje i druga oprema, te u izgradnju stalne infrastrukture za navodnjavanje - bušenje i izgradnja bunara, bazena, kanala, objekata pumpnih stanica, navodi se u saopštenju. 

Sredstva su dodjeljena i za troškove elektrifikacije sistema za navodnjavanje - transformator, elektrokablovi, sklopke, elektrosat i ormar, solarni paneli. 

Za nabavku opreme za navodnjavanje dodjeljuje se 40 odsto sredstava od ukupne vrijednosti prihvatljivih troškova investicije.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

    'Емисија: Бизнис клуб

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.