Radovan Višković

Iako opasnost nije prošla, nema mjesta panici

  • 14.05.2019. 15:26

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas da se u narednom periodu na područjima ugroženim poplavama u Srpskoj očekuje dvostruko manje kiše, ali da će situacija i dalje biti pomno praćena da bi se izbjegle ljudske žrtve i materijalna šteta.

Višković je rekao novinarima u Banjaluci da je sve pravovremeno urađeno da bi se spriječile posljedice ove elementarne nepogode i da nema mjesta panici. 

"U tome smo uspjeli, iako opasnost nije prošla. Neka se građani ponašaju po nalogu institucija koje prate situaciju", poručio je Višković. 

On je naveo da će se nakon poplava pristupiti analizi svih poteza, ali i nedostataka koje na tom planu treba otkloniti da bi se u budućnosti preduprijedila šteta. 

Premijer Republike Srpske najavio je da će i sutra u 14.00 časova u Banjaluci biti održan sastanak Koordinacionog tima Vlade Srpske za praćenje stanja usljed obilnih padavina. 

Višković je rekao da se tek 17. maja očekuje povećanje nivoa Save u Gradišci, o čemu će građani na vrijeme biti obaviješteni. 

On je dodao da će se ispuštanje vode iz akumulacije Bočac odvijati kontrolisano da bi se izbjegle posljedice.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић